גבר הסתבך עם מצנח רחיפה בקווי מתח גבוה והתחשמל, מצבו בינוני
הצנחן איבד שליטה באוויר סמוך ליישוב ספיר שבנגב, פגע בכבלי חשמל - ונותר תלוי ביניהם • חובש מד"א שהגיע לזירה סיפר כי הצנחן נמצא בהכרה אך סבל מסימני חבלה והתחשמלות • לאחר שחולץ מהכבלים, הועבר הגבר להמשך טיפול רפואי בנקדת נחיתה סמוכה


אירוע חריג התרחש הבוקר (שישי) בסמוך ליישוב ספיר שבנגב, כאשר צנחן רחיפה כבן 50 איבד שליטה, פגע בכבלי חשמל ונותר תלוי עליהם. הדיווח על התאונה התקבל במוקד 101 של מד"א בסביבות השעה 08:00. למקום הוזעקו מיידית צוותי רפואה וכוחות כיבוי והצלה כדי לחלץ את הגבר מהצנרת המסוכנת.
פעולות החילוץ היו מורכבות ודרשו שיתוף פעולה צמוד בין הכוחות בשטח. גלעד דותן, חובש מד"א שהגיע לזירה, סיפר כי הצנחן נמצא בעודו בהכרה, אך לכוד על הכבלים עם סימני חבלה והתחשמלות. דותן עלה על מנוף יחד עם לוחמי האש כדי להעניק לפצוע טיפול רפואי ראשוני עוד בעודו באוויר, עד שהצליחו להורידו בבטחה אל הקרקע.

לאחר שחולץ מהכבלים, הועבר הגבר להמשך טיפול רפואי בנקדת נחיתה סמוכה. הוא פונה במסוק של "מד"א-הצלה אייר" לבית החולים סורוקה כשמצבו מוגדר בינוני, והוא סובל מחבלות ופגיעות חשמל. נסיבות המקרה עדיין נבדקות.