"זה או שוויון, או ניצחון": יו"ר הארגון שקורא שלא לגייס נשים לצה"ל - מקבל מימון ממשלתי
יו"ר ארגון בוחרים במשפחה מיכאל פואה שהיה קול מוביל בשנים האחרונות נגד זכויות ללהט"ב - פועל לאחרונה במרץ בניסיון להוציא את הנשים הלוחמות מצה"ל • במשרד התרבות והספורט טוענים: תומכים במכון שבו עובד פואה בהתאם לקריטריונים המקצועיים המקובלים • כיצד ייתכן שכספי המדינה מממנים אדם שפועל נגד זכויות נשים ולהט"בים? הפרטים המלאים

נראה כי יו"ר ארגון "בוחרים במשפחה" מיכאל פואה שם לעצמו מטרה חדשה - הוצאת הנשים הלוחמות מצה"ל. כך עולה גם מסרטון שפרסם הארגון ועורר סערה תחת הסלוגן "זה או שוויון, או ניצחון". למרות עמדותיו הניציות נגד זכויות נשים ולהט"ב, מקבל פואה מימון מהמדינה במסגרת תפקידו כחוקר תורני בחצי משרה במרכז "תורה ומדינה", כך פרסמנו אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית".

פואה היה מנכ"ל חטיבת "מנהיגות יהודית" בליכוד בתחילת שנות ה-2000, וקול מוביל בשנים האחרונות נגד זכויות ללהט"ב. הוא גם מי שהוביל את הקו הניצי נגד כניסת ישראל לאמנת איסטנבול, אמנה בין-לאומית למניעת אלימות במשפחה. פואה גם פעל נגד החוק המגן על נשים מאלימות כלכלית, ונגד חוק האזיק האלקטרוני - שאמור להגן על נשים מאלימות במשפחה.
יו"ר ארגון "בוחרים במשפחה" אף פנה ביוזמתו לרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר, בדרישה לבטל את תפקיד היוהל"ם, יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר - ואת כל הפקודות הצה"ליות הרלוונטיות.

"הגיע הזמן להעמיד לדין את מי שנותנים לשוטר ושוטרת להיות ביחד במשמרת לילה"
בסרטון נוסף שפרסם שיגר גם כן מסר ברור: "צמרת צה"ל הפכה למעבדה פרוגרסיבית שמנסה להנחיל שוויון, הכלה, מגדר, מילים יפות שנשמעות נהדר, אבל לא מנצחות מלחמות".
במקרה נוסף, פרסם הארגון כתבה על אונס של חיילת על ידי איש מילואים וכתב: "השקר של השיוויון הוא אכזרי, הלוחמת הוכנסה בעל כורחה למצב שסיכן אותה והלוחם שלדברי סנגוריו טוען שזה היה בהסכמה פשע בכל מקרה בהפקרת שמירה במקום שיכול להביא לסכנת חיים. השוויון פוגע בחיילות והורס את הביטחון".
נראה כי לא מדובר באג׳נדה חדשה של פואה, בפוסט שהעלה ב-2017 על שוטרת שנאנסה טען: "העיקר זו המהפכה! וכשיקרה מה שצפוי ועוד פעם תיאנס מישהי במשמרת נהיה עוד פעם בהלם, כי אם זה צפוי איך נתנו לזה לקרות". הוא המשיך וכתב: "הגיע הזמן לחזור לשפיות ודבר ראשון להעמיד לדין את מי שנותנים לשוטר ושוטרת להיות ביחד במשמרת לילה לבד בניידת".
במימון הממשלה: כמיליון שקלים בשלוש שנים למכון שפועל נגד שירות נשים
פואה עובד בין השאר כחוקר תורני בחצי משרה במרכז "תורה ומדינה". מכון מחקר תורני-חרד"לי שבו הארגון שבראשו הוא עומד - "בוחרים במשפחה" - החל את דרכו. גם הוא מקדם אג'נדה נגד שירות נשים בצה"ל. המכון הזה נתמך על ידי משרד התרבות והספורט, ועל פי אתר התמיכות הממשלתי - קיבל רק בשלוש השנים האחרונות כמעט מיליון שקלים.

פואה עצמו מקבל שכר שנתי של כמעט 111,000 שקלים על חצי משרה. כך קורה, שכספי המדינה מממנים אדם שפועל נגד זכויות נשים ולהט"בים, נגד עמדת הצבא והרמטכ"ל ובעיקר נגד התהליכים החשובים שקורים במדינה - למען שוויון.
תגובת משרד התרבות והספורט: "המשרד תומך במכון "תורה ומדינה" בהתאם לקריטריונים המקצועיים המקובלים. על פי דיווחי המכון לשנת 2025, החוקר מיכאל פואה הועסק הועסק במסגרתו ועסק בשני מחקרים שהוכרו על ידי הוועדה המייעצת למחקר תורני כבעלי חשיבות לאומית. על פי תיאורי המכון, הם אינם עוסקים בסוגיית נשים בצה"ל".
