המוני חרדים מפגינים במספר מוקדים; גורם בעדה החרדית ל-N12: "נפגין במקומות שאף אחד לא חלם עליהם"
על רקע ההתפרעויות בבית השופט סולברג ומעצרי עריקים - קריאות בפלג הירושלמי להפגנות חירום בארבעה מוקדים במרכז הארץ • המונים הגיעו לאבו כביר ומגרש הרוסים • המודעה הצינית שפורסמה "תושבי המרכז שימו לב!" • האיום של גורם בעדה החרדית ל-N12: "לא יהיו יותר קווים אדומים" • בבית המשפט הצבאי נגזרו 40 ימי מאסר על עריק חרדי המשתייך לפלג הירושלמי



הפלג הירושלמי הכריז היום (רביעי) על הפגנות חירום בארבעה מוקדים ברחבי הארץ, זאת על רקע החלטת המשטרה להעביר 19 תלמידי ישיבות שנעצרו בהתפרעויות בביתו של שופט בית המשפט העליון נועם סולברג לידי המשטרה הצבאית. גורם בעדה החרדית מאיים בשיחה עם N12 לקראת ההפגנות הצפויות מחר: "אם עצורי סולברג יועברו לכלא הצבאי, אין יותר קווים אדומים, נפגין במקומות שאף אחד לא חלם עליהם".

מוקדם יותר היום פורסם כי השב"כ יהיה מעורב בהיערכות סביב הפגנות חרדים למען עריקים חרדים, כדי לסכל פגיעה בסמלי שלטון ובהם המשטרה, צה"ל ושופטים. לפי ההודעה, הארגון לא צפוי להיות מעורב בחקירות המתנהלות כעת סביב הפריצה לביתו של השופט סולברג ולתחנת המשטרה - אלא במניעת מקרים דומים בעתיד.
המוקדים המרכזיים
"נצא למחאה נרחבת נגד הליך ההסגרה", נכתב בהודעה שהופצה בקרב ציבור בני התורה. "היראים לדבר ה' נקראים לצאת למוקדי המחאה בכל רחבי הארץ".
מתקן הכליאה אבו כביר
אחרי הקריאה הגיעו המוני חרדים לאבו כביר במטרה לפעול לשחרור העצורים, ובמקום התרחש עימות בין כוחות השיטור למפגינים החרדים. מאות מהם חסמו את הכניסה למתקן הכליאה ואת כביש תל גיבורים במחאה על מעצרי העריקים. במקום פעלו בין היתר פרשי משטרה ובשלב זה ידוע על עצור אחד.
כביש הגישה לאבו כביר ודרך בן צבי נחסמו לכשלוש שעות וחצי. במהלך הםגנה שוחרר ממתקן הכליאה אברך מהחוגים הקנאים שנעצר במהלך הפרעות בביתו של השופט סולברג לפני כשבוע, כך לפי דיווחי הפלג הירושלמי. במקביל, גורם בעדה החרדית טוען כי חלק מעצורי סולברג כבר הועברו לכלא הצבאי.
תחנת המשטרה במגרש הרוסים
הפרת סדר נוספת פרצה סמוך לתחנת המשטרה במגרש הרוסים בירושלים. המפגינים חסמו את תנועת רכבי העצורים מבית המעצר, ולדברי המשטרה - השליכו חפצים לעבר הכוחות ותקפו שוטרים. מהמשטרה הוסיפו כי מוקדי המחאה בעיר - ובהם מגרש הרוסים, רחוב הנביאים ושדרות חיים בר-לב, הפכו להפרות סדר אלימות.
כוחות מג"ב, יס"מ ומתפ"א פועלים באזור והשתמשו ברימוני הלם ובפרשים כדי לפזר את הפרת הסדר ולפנות את הצירים. עד כה עצרה המשטרה שלושה חשודים בגין התפרעות ותקיפת שוטרים.
סטודנטית מהאוניברסיטה העברית תיארה ל-N12 כיצד הותקפה לאחר שהאוטובוס שבו נסעה מהלימודים, קו 19, נקלע להפגנה. לדבריה, הנהג הודיע לנוסעים כי ככל הנראה לא ניתן יהיה להמשיך בנסיעה והמליץ להם לרדת מהאוטובוס.
לדבריה, תחילה קראו לעברה מפירי סדר "שיקסא" וירקו לעברה. בהמשך, כאשר ניסתה להתרחק מהפגינים, סיפרה: "ניסיתי לעשות את זה כמה שיותר מהר, אבל אחד מהם תפס לי בשיער. צעקתי עליו וברחתי משם".
"נפגין במקומות שאף אחד לא חלם עליהם"": הקריאות בציבור החרדי
ברקע ההפגנות, גורם בעדה החרדית מאיים בשיחה עם N12: "אם עצורי סולברג יועברו לכלא הצבאי, אין יותר קווים אדומים, נפגין במקומות שאף אחד לא חלם עליהם".

בנוסף, הועד להצלת התורה פרסם הודעה בנוסח ציני הזהה לניסוח של דובר צה"ל ובה הם מאיימים על חסימות כבישים ואזורי המחאות. "תושבי המרכז שימו לב! בימים הקרובים תתקיים מחאה ואזור זה ייחסם לתנועה עקב המשך מעצרם של בחורי הישיבות ורדיפת עולם התורה", כך נכתב במודעה.
האירועים האחרונים שהובילו להסלמה
האירועים החלו בעקבות התפרעויות שנרשמו בביתו של השופט סולברג, במהלכן עצרה המשטרה 54 בני אדם. מתוך כלל העצורים, המשטרה הודיעה כי תעביר 19 מהם, שהתבררו כעריקים מהצבא, למשטרה הצבאית. המשטרה תבקש להאריך את מעצרם של ארבעה עצורים אחרים בבית המשפט, בעוד שאר העצורים ישוחררו תחת תנאים מגבילים.
במהלך חקירת האירוע נרשמה התפתחות דרמטית כאשר עלה מחומרי החקירה שנאספו שהאירוע תוכנן מראש לפרטי פרטים, תוך כוונה ממשית לפגוע פיזית בשופט הבכיר.
במקביל להודעה על העברת העצורים, גזר היום בית המשפט הצבאי 40 ימי מאסר על עריק חרדי אחר, בנו של אחד מבכירי הפלג הירושלמי. מוחים נקראו לצאת לרחובות נגד מה שהחרדים מכנים "הליך ההסגרה" של העצורים, המוגדרים כעריקים, לרשויות הצבא. מוקדי המחאה המרכזיים שנקבעו הם מגרש הרוסים בירושלים, כלא ניצן ברמלה, כלא הדרים וכביש 4 באזור הצפון והשרון, ומתחם אבו כביר עבור אזור המרכז.
