אשר גולדשטיין, שהודה ברצח בנו, נמצא ללא רוח חיים בהרי אילת
גולדשטיין הודה בשנה שעברה בביצוע הרצח, שבוצע לפני יותר מ-50 שנה • את הרצח הוא ביצע לכאורה באילת, כשהטביע את הילד - שהיה בן 5 וסבל משיתוק מוחין


אשר גולדשטיין, בן 89 שזעזע את המדינה לפני כשנה כשהודה שרצח את בנו בן ה-5 לפני יותר מ-51 שנה, נמצא מת אתמול (שישי) במכוניתו סמוך לחוות הגמלים באילת. המשטרה פתחה בחקירה לבירור נסיבות המוות. גולדשטיין כבר ישב בעברו 11 שנים מאחורי סורג ובריח לאחר שהורשע ברצח אשתו ב-1976.
גולדשטיין הודה בשנה שעברה ברצח בנו. "אני רוצה להתוודות על רצח", אמר בקול שקט למוקדנית המשטרה בשיחה שפורסמה בחדשות 12. כשנשאל על עוד פרטים השיב: "לפני 50 שנה, של הבן שלי". כמה שניות לאחר מכן ירד מהקו.
בעקבות השיחה, הוקפצו כוחות גדולים לביתו של גולדשטיין, שבעבר הורשע ברצח אשתו, והוא נעצר. בהמשך, בחקירתו במרחב אילת, הושמעה לו ההקלטה מחדש. הוא הפתיע את החוקרים כשהודה לראשונה כי בניגוד לגרסתו דאז, לפיה בנו סער בן ה-5 טבע למוות, הוא עצמו רצח אותו. "הילד לא טבע, רצחתי אותו", אמר לחוקרים, והסביר כי עשה זאת לטענתו משום שבנו סבל משיתוק מוחין.
עו"ד נמרוד אבירם מהסנגוריה הציבורית, שייצג את גולדשטיין, טען בשנה שעברה כי גם אם אכן מדובר ברצח - "ככל שמדובר בעבירה, היא התיישנה בשנת 94' או 95', ואין אפשרות משפטית להעמיד לדין". לדבריו, ייתכן שהודאתו של גולדשטיין קשורה גם למצוקתו האישית: "בכלא הוא מקבל יחס, מטפלים בו, יש חברה, אנשים דואגים לו – והוא פחות בודד".