תקרית במטוס ראש הממשלה: שב"כ הוריד עיתונאי מטיסת נתניהו לארה"ב
עיתונאי ישראלי-רוסי לא הורשה לטוס עם ראש הממשלה לביקור המדיני בוושינגטון • למרות שקיבל אישורים כנדרש - גורמי הביטחון מנעו ממנו להיות על הטיסה • "הרגשתי מושפל, הורידו אותי מול כולם, הם אמרו לי שצריך לבדוק את הקשרים שלי" • משב"כ נמסר: "החלטות מתקבלות לשם צמצום סיכון לראש הממשלה ולמידע המצוי בסביבתו"

ניק קוליוחין, עיתונאי עצמאי ישראלי-רוסי, הורד היום (שלישי) מטיסת ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהמריאה לוושינגטון לקראת ביקור בבית הלבן ומפגש של נתניהו עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. קוליוחין האשים: "הורידו אותי מהטיסה מול כל הכתבים, רגע לפני ההמראה - אמרו לי שצריך לבדוק את הקשרים שלי. זה רגע מאוד קשה".
קוליוחין, ששוחח עם N12, סיפר כי הוא קיבל אישור להצטרף למשלחת העיתונאים. עם זאת, הוא עוכב בשער העלייה למטוס והורד מהמטוס עצמו דקות לפני ההמראה, אחרי בדיקה ביטחונית של אנשי שירות הביטחון הכללי. "הרגשתי מושפל", הוא סיפר, "אמרו לי 'קח את המזוודות והתיקים שלך', והורידו אותי מהטיסה".
"עליתי לישראל בילדותי, שירתתי שירות צבאי מלא ביחידות קרביות ובמילואים, ואני פועל לאורך השנים כעיתונאי פרילנסר עבור כלי תקשורת ממדינות שונות", הוא סיפר. "לא נאמר לי שאני פסול, לא הוצג לי שום מסמך. פשוט הובילו אותי הצידה והבהירו שאני לא עולה לטיסה".

קוליוחין ציין כי ההחלטה להוריד אותו מהמטוס התקבלה על ידי גורמי הביטחון בלבד, ולמרות שקיבל אישור להצטרף לטיסה. "אם יש בדיקות, תעשו אותן מראש. למה ברגע האחרון, ולמה בלי הסבר", אמר.
ברקע האירוע היום בשדה התעופה, בעבר התפרסמו כמה תחקירים וכתבות שבהם עלה שמו של קוליוחין, אשר עסקו בפעילותו המקצועית ובקשריו עם כלי תקשורת וגופים זרים, בהם גם גופים מרוסיה. בחלק מהפרסומים הועלו שאלות בדבר טשטוש הגבולות בין עיתונות, תוכן שיווקי וגורמים זרים בעלי זיקה פוליטית או מדינתית. בשיחה איתנו קוליוחין דוחה את הטענות ואומר כי מדובר בדיבה וכי בימים אלה הוא מנהל הליך משפטי אזרחי בנושא.
משב"כ נמסר: "בהתאם לייעודו ותפקידיו של השירות על פי חוק, מופקד השירות בין היתר על אבטחת ראש הממשלה. במסגרת זו, מתקבלות החלטות לשם צמצום סיכון לראש הממשלה ולמידע המצוי בסביבתו. מטבע הדברים, לא ניתן להתייחס לטעמים שבבסיסן של החלטות פרטניות".
ממשרד ראש הממשלה נמסר: "גורמי הביטחון החליטו היום שלא לאשר את הצטרפותו של הכתב לטיסת ראש הממשלה לוושינגטון וזאת מטעמים ביטחוניים שלא ניתן לפרט בשלב זה".
