בישראל חוגגים את שחרור הפעימה הראשונה: "תודה לעם ישראל"
שבעה חטופים חיים שוחררו בפעימה הראשונה • עינב צנגאוקר הצליחה לשוחח טלפונית עם בנה, שישוחרר בפעימה הבאה: "חיים שלי אתה בדרך הביתה, נגמרה המלחמה" • גם סילביה קוניו שוחחה עם בניה, שטרם שוחררו: "הם בסדר" • תיעודים

שבעה חטופים חיים שוחררו הבוקר (שני) מצפון רצועת עזה, במסגרת הפעימה הראשונה של שחרור החטופים. החטופים ששוחררו בפעימה המוקדמת הם עמרי מירן, מתן אנגרסט, אלון אהל, איתן מור, גלי וזיו ברמן וגיא גלבוע דלאל.
בניגוד לשחרורים קודמים, משפחות חטופים הצליחו לשוחח בשיחת וידאו עם יקיריהן שישוחררו בפעימה הבאה, בשעה 10:00. "מתן, אתה לא מאמין חיים שלי, אין יותר מלחמה - אתם כולכם חוזרים הביתה. אני אוהבת אותך", אמרה עינב צנגאוקר לבנה מתן. לצידה הייתה בת זוגו, אילנה גריצווסקי.
גם דוד ואריאל קוניו הצליחו לשוחח עם משפחתם. סילביה קוניו, אימם, שיתפה: "ראיתי אותם והם בסדר. אני לא מאמינה, אני אוהבת אותם". גם יותם כהן, אחיו של נמרוד כהן, שוחח איתו: "ראינו את נמרוד חתיך מתמיד. הוא שרד שנתיים בשבי ותכף חוזר הביתה. זו הייתה שיחה של כמה שניות והוא אמר לנו שהוא אוהב אותנו. רק כשהוא יהיה בבית נוכל לנשום עד הסוף".


דני מירן, אביו של עמרי, שיתף בזמן שחרור החטופים: "אני מסתכל למסכים ורואה את הכיכר וזה חלום לראות את כולם בכיכר. אנחנו ממתינים פה בקוצר רוח עם דמעות. אנחנו ממש מתרגשים. הבנות ארזו אתמול את המזוודות כדי לראות את עמרי".
"בשם כל המשפחה אנחנו מודים לצה״ל ולעם ישראל ומחכים לאלון בבית", אמרו סבא וסבתא של אלון אהל אחרי הגעת החטופים לצלב האדום.



משפחות החטופים החיים שצפויים להשתחרר הבוקר יחכו להם במחנה רעים, התחנה הראשונה בישראל של החטופים ששבים במסגרת הליך השחרור. מלבד מפגש עם המשפחה, החטופים עוברים במקום בדיקה רפואית ראשונית. לאחר מכן הם ימריאו יחד עם משפחתם לבתי החולים השונים, שם יפגשו חברים ובני משפחה נוספים.
