הושגה שליטה על השרפה סמוך למבשרת ציון
8 מטוסים וצוותים של לוחמי אש מסייעים בבלימת השרפה שמתפשטת באזור ירושלים • המשטרה החלה בפינוי תושבים מקו הבתים הראשון הסמוך לאש במבשרת ציון • בעקבות פגיעה בקו מתח גבוה, החלו שיבושים בפעילות הרמזורים בבירה


שרפה גדולה משתוללת היום (ראשון) סמוך למבשרת ציון שבהרי ירושלים. צוותי כיבוי הוזנקו לאזור ונבחנת האפשרות לסגור את כביש 1 לתנועה. 8 מטוסי כיבוי ומסייעים לכבאים - שהשיגו שליטה על האש. נשקלה האפשרות לפנות את קו הבתים הראשון ביישוב אך לבסוף הושגה שליטה על האש. מדוברות כבאות והצלה נמסר כי נשקל גם פינוי מטיילים.

המשטרה שקלה לפנות את שני הרחובות שקמה ושושנה, הקרובים לקו האש. במקביל המשטרה נערכה גם לחסימת כביש 1 ביציאה מהעיר ירושלים, זאת בשל השרפה הקרובה לכביש. עוד נמסר כי בשל פגיעה בקו מתח בכניסה לירושלים, יש תקלות בכמה רמזורים בבירה. במשטרה ביקשו מציבור הנהגים לנהוג בזהירות, להישמע להנחיות השוטרים ולתעדף נסיעה בדרכים חלופיות.
ממד"א נמסר כי צוותים של מגן דוד אדום מאבטחים רפואית את פעולות הכיבוי במוקד השרפה: "בשלב זה אין נפגעים. צוותי מד"א ערוכים להעניק טיפול רפואי ולסייע בפינוי התושבים במידת הצורך. עדכון בהמשך במידת הצורך".