סערה לקראת הביקור הראשון של רה"מ בניר עוז: חלק מהמשפחות שהוזמנו - החליטו להחרים
יותר משנה וחצי אחרי השבת השחורה, נתניהו צפוי להגיע לראשונה אל אחד המוקדים הקשים ביותר של 7 באוקטובר - הקיבוץ שרבע מתושביו נרצחו או נחטפו • משפחות שקרוביהן עדיין בעזה הוזמנו, חלקן צפויות להיעדר בהפגנתיות • ראומה קדם, ש-6 מבני משפחתה נרצחו: "משפחתי המתה לא תהיה תפאורה יח"צנית לטובת מסע הבחירות המדומיין שלך" • תושבים אחרים: שחרור החטופים בראש סדר העדיפויות


תושבים מניר עוז, הקיבוץ שנפגע בצורה הקשה ביותר בטבח 7 באוקטובר, זעמו הבוקר (חמישי) לקראת ביקורו הצפוי של רה"מ נתניהו, לראשונה מאז השבת השחורה. לביקור הוזמנו משפחות שלהן עדיין יש קרובים שחטופים בעזה קרובים בעזה - הורן, צנגאוקר, אדר, מרגלית, אנגל, זלמנוביץ וקופר. חלק מבני המשפחות צפויות להחרים את הביקור. מנגד, תושבים אחרים דווקא תמכו בביקור בשל העובדה ש-9 מתוך 50 החטופים שנותרו בעזה - הם תושבי הקיבוץ.
הטבח בניר עוז - סיקור N12

דני אלגרט, שאחיו איציק נחטף בחיים והוחזר כחלל בעסקה האחרונה תקף את רה"מ. "זה ביקור פוליטי ולא ביקור של הזדהות. אינני מוכן שיעבור ליד הבית של אחי, אחרי שהפקיר אותו בניר עוז והפקיר אותו בעזה", אמר. "הוא התעלם ממנו שנתיים, ועכשיו שריח הבחירות באוויר החליט להגיע".
גם ראומה קדם, ש-6 מבני משפחתה נרצחו בביתם בשבת השחורה, תקפה את ההחלטה. "דם בתי, חתני ונכדיי על הידיים שלך. במו ידך מימנת, בגדת, הפקרת והבאת לחורבן הבית הזה. אתה זה שפתחת לנוח'בות את השער הצהוב", כתבה.

"שלא תעז, שנתיים אחרי, להיכנס בשערי הקיבוץ הזה. שכף רגלך המטונפת לא תעז לדרוך בשבילי הקיבוץ הנטוש והמפויח הזה אתה שומע? איפה שנכדיי רצו, שיחקו והשתוללו. משפחתי המתה לא תפאורה יח"צנית לטובת מסע הבחירות המדומיין שלך".

אתמול עודכנו תושבי ניר עוז כי ראש הממשלה ורעייתו מתכוונים להגיע לביקור בקיבוץ. נאמר להם ש"התבקשנו לשמור על קיום הביקור בפרופיל נמוך, להגביל את כמות המוזמנים ולא לעדכן תקשורת, על מנת שהיבטים ביטחוניים לא יסכלו אותו".

יו"ר הקיבוץ, צביקי טסלר, אמר לתושבים כי המטרה שעומדת בראש סדר העדיפויות היא שחרור החטופים, ולכן מי שהוזמנו ללוות את הביקור הם נציגי משפחות חטופי ניר עוז שעדיין לא הושבו.
טסלר הוסיף כי יפעלו לתאם גם מפגש עבודה עם ראש הממשלה על "נושאים נוספים שחשוב לנו לקדם עבור כולנו, בהקשרי הקהילה והקיבוץ, לרבות שיקום הקיבוץ והטיפול במי שלא יכול לשוב להתגורר בקיבוץ".