N12
פרסומת

בן 5 נפטר אחרי שסבל מ"תסמינים של שפעת"

הילד התמוטט בביתו בבת ים ונפטר • אימו סיפרה כי לפני המקרה הילד, שהיה ילד בריא וללא כל מחלות רקע, סבל מתסמינים המזכירים שפעת • הוא הגיע לבית החולים וולפסון מונשם אך ללא דופק - שם נאלצו לקבוע את מותו במקום

אביבית מיסניקוב
פורסם: | עודכן:
ילד מאושפז, אילוסטרציה
ילד מאושפז, אילוסטרציה | צילום: 123RF‏
הקישור הועתק

ילד בן 5 מבת ים סבל בימים האחרונים מתסמיני שפעת - שהחמירו עד שהתמוטט בביתו ונפטר היום (רביעי). צוותי מד"א שהוזעקו למקום טיפלו בו ופינו אותו לבית החולים וולפסון במצב אנוש תוך כדי החייאה, אך שם נאלצו לקבוע את מותו. 

אימו סיפרה כי לפני המקרה הילד, שהיה בריא וללא כל מחלות רקע, סבל מתסמינים המזכירים שפעת ולא חש בטוב. כאשר התמוטט היא קראה לגורמי מד"א שפינו אותו במצב קריטי כשהוא מונשם אך ללא דופק. הוא הגיע לבית החולים לפני שהצוות הרפואי הצליח לבדוק אותו ולטפל בו.

פרופסור יסמין מאור, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בוולפסון על המקרה החריג: "בשבועות האחרונים חלה עלייה משמעותית בפניות לחדר המיון ולמרפאות בעקבות תחלואה בשפעת, כאשר השבוע נרשמו במלר"ד וולפסון מעל 110% אחוזי תפוסה. היום, נקבע מותו של ילד בן 5 שהגיע לבית החולים במצב קריטי לאחר שהתמוטט בביתו, מונשם וללא דופק לאחר שסבל משפעת וזאת למרות מאמצי ההחייאה של הצוותים הרפואיים".

בעקבות המקרה פרופסור מאור קוראת לציבור להתחסן : "אנחנו נמצאים בתחילת שיאו של גל התחלואה והצפי הוא שהעומס ילך וייגבר בשבועות הקרובים. עדיין לא מאוחר להתחסן ולמנוע מחלה קשה".