N12
פרסומת

המעצר והסערה | המורה שנעצרה בעקבות סרטון טיקטוק שפרסמה ב-7.10

אחרי יומיים וחצי במעצר, אינתיסאר חיג'אזי שוחררה לביתה • ב-7.10 שיתפה סרטון בטיקטוק, שפורסם בכלל בשנה שעברה • הסרטון הגיע לשר בן גביר שמיהר לצייץ, והמשטרה עצרה אותה בלי לבדוק את הרקע לדברים • "שמו לי אזיקים על הידיים והרגליים", סיפרה. "בלילה ישנתי בניידת" • עוד בחשבון הטיקטוק שלה, נמצא גם סרטון שבו היא מבכה על הירצחה של חברתה מבארי

יוסי מזרחי
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

הסיוט של אינתיסאר חיג'אזי, אשת חינוך בקרן קרב, הסתיים אתמול (חמישי) אחרי יומיים וחצי במעצר מיותר - כשהכול החל בסרטון שהיה חלק מטרנד בטיקטוק. "חשבתי שאני בחלום - לא האמנתי שזה קורה לי", סיפרה.

"בשנה שעברה, ביום שבת ב-7 באוקטובר, הייתי צריכה להיות בבית ספר ביפיע", אמרה אינתיסאר. "בבית הספר לא ידענו מה קרה במדינה". שנה שלמה חלפה והסרטון לא משך תשומת לב - עד שביום שני קיבלה תזכורת מטיקטוק והצעה לפרסם שוב. "פרסמתי אותו ולא כתבתי כלום", אמרה. "לא הייתה לי אף כוונה לפגוע במישהו או לעשות משהו לא טוב".

המשטרה עצרה מורה מנצרת שהעלתה סרטון לרשתות חברתיות
אינתיסאר בעת מעצרה | צילום: דוברות המשטרה

טיקטוק הוסיף מיד את התאריך המקורי שהפעם משך תשומת לב ברשת. במשרד החינוך החלו לבדוק, והשר לביטחון לאומי טען שהפנה לטיפול המשטרה - וזו הגיעה מיד. "שמו לי אזיקים על הידיים והרגליים - וכיסוי על העיניים", שיתפה איתניסאר. "בלילה ישנתי בניידת עם אזיקים".

במשטרת נצרת של המחוז הצפוני התיישרו מיד עם הקו של השר - וגם היחס לעצורה היה בהתאם. אינתיסאר סיפרה: "הרגשתי שהם שונאים אותי. היו שוטרים שצעקו עליי, זה היה מפחיד. עשו לי חיפוש כשהגעתי לתחנה, ואמרתי לשוטרת שערכה את החיפוש שזה כואב - והיא אמרה: 'סתמי'. כשרציתי ללכת לשירותים, היא אמרה לי: 'תעשי על עצמך'".

המשטרה עצרה מורה מנצרת שהעלתה סרטון לרשתות חברתיות
אינתיסאר בעת מעצרה | צילום: לפי סעיף 27 א'

התמונות המבזות נשלחו מהמשטרה לשר בן גביר שהפיץ מיד ברשתות השונות שלו. באותו חשבון טיקטוק אגב, נמצא גם הסרטון שבו אינתיסאר מביעה צער על רצח ידידתה מבארי, יונת אור ז"ל. "אני אוהבת את כולם", אמרה. "אנחנו גרים באותה מדינה, ומה שקורה לך גם קורה לי".