המחאה על הכנסת הסיוע שהממשלה אישרה להעביר לעזה עלתה לאחרונה מדרגה, כאשר במספר מוקדים פעילים חסמו משאיות שהיו בדרכן לעזה, מנעו מהן לנסוע והפילו את הסחורה שהעבירו על הרצפה. כמה צעירים שהיו ליד ההתנחלות גבעת אסף חשבו שזה מה שקורה הערב (רביעי) מול עיניהם, כשראו משאית נוסעת בכביש.

הצעירים תקפו את הנהג, גרמו נזק לסחורה שהוביל וגם חסמו את הציר שהמשאית נסעה עליו. כעבור זמן קצר התברר שהמשאית בכלל לא הובילה סיוע לרצועה. משטרת מחוז ש"י עיכבה שני מעורבים.

חסימת המשאיות במצפה רמון  (צילום: צו 9)
חסימת המשאיות במצפה רמון | צילום: צו 9

ביום חמישי האחרון יותר מ-20 מפעילי "צו 9" נעצרו לאחר שחסמו משאיות סיוע הומניטרי באזור מצפה רמון. "מדינת ישראל שכחה מי האויב", מסרה התנועה והוסיפה: "חסימת המשאיות נמשכת במקביל בידי מאות פעילים נוספים. עורכי דין מלווים את העצורים".

"מדינת ישראל עושה הכול כדי להעביר סיוע לרוצחים, העם התעורר בכל מקום, רוצה את החטופים בבית ולא מוכן לפנק את סינוואר", הוסיפה התנועה שממשיכה במחאה במצפה רמון. "באופן אבסורדי במקום כמות המשאבים חסרי התקדים בהעברת הסיוע ראוי היה שכולו יופנה כדי לוודא שהסיוע לא יגיע לחמאס".

גם הוריו של סמל ינון יצחק ז"ל, תושב מצפה רמון שנהרג מפיצוץ מטען של מחבלי חמאס ברצועת עזה משתתפים בחסימות. "הפעילים נחושים ומבטיחים להיאבק עד שובם של החטופים הביתה", ציינה התנועה. "לאחר ליל חסימות באילת החל משעות הבוקר מתבצעת החסימה באזור מצפה רימון במקביל לחסימה נוספת במעבר כרם שלום. כוחות גדולים של מג"ב ויס"ם מכלל המרחב הדרומי הוקפצו למקום".

למעשה, משאיות האספקה לחמאס נתקעו באזור מצפה רמון אחרי שפעילי צו 9 גילו שהשיירה אמורה הייתה להגיע ממעבר רבין בערבה. "אנחנו מגבירים הילוך, רוצים את החטופים בבית. שום סיוע לא עובר עד שאחרון החטופים חוזר", מסרו. 

מחאות חסימת משאיות הסיוע לרצועה היום הן לא הראשונות. יממה קודם לכן הודיעו אנשי המחאה כי ימחו באזור אילת, ובמהלך השבוע עשרות מפגינים אף חסמו לתנועה את כביש 1 באזור לטרון מכיוון ירושלים לת"א לכמה שעות, כדי למנוע את מעבר משאיות הסיוע ההומניטרי לרצועה.