חתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' דניאל כהנמן, הלך היום (רביעי) לעולמו בגיל 90. עבודתו המטילה ספק ברציונליות של קבלת החלטות סייעה להוליד את תחום הכלכלה ההתנהגותית וזיכתה אותו בפרס נובל. מחקריו נחשבים לפורצי דרך בתחומי שיפוט וקבלת החלטות, היוריסטיקה וכלכלה התנהגותית.

כהנמן, פסיכולוג ישראלי-אמריקני, כיהן כפרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה ולמדיניות ציבורית באוניברסיטת פרינסטון שבארה"ב. בשנת 2002 הוענק לו פרס נובל לכלכלה על המחקר שערך יחד עם עמוס טברסקי על "הכרעה בתנאי אי ודאות" במסגרת עיסוקם בפסיכולוגיה חברתית, וההשלכה של המחקר על אופן פעולתם של כלכלנים. ב-2011 הוענק לו פרס distinguished fellows של האגודה הכלכלית האמריקנית, ובאותה שנה זכה בפרס טלקוט פרסונס מטעם האקדמיה האמריקאית לאמנויות ולמדעים.

נוסף על כך זכה במספר רב של פרסי דוקטור לשם כבוד, בין היתר מאוניברסיטת הרווארד (2001), אוניברסיטת פנסילבניה (2001), אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2003), אוניברסיטת בריטיש קולומביה (2004), אוניברסיטת מישיגן (2010), אוניברסיטת חיפה (2016) והאוניברסיטה העברית (2014). ב-20 בנובמבר 2013 העניק לו נשיא ארה"ב ברק אובמה את מדליית החירות הנשיאותית, העיטור האזרחי הגבוה ביותר שניתן בארה"ב.

בפברואר אשתקד התראיין פרופ' כהנמן לפודקאסט UNHOLY של יונית לוי וג'ונתן פרידלנד לאחר שהתבטא נגד הרפורמה המשפטית - ושיקף אדישות כלפי מתנגדיו. "זה לא נוגע בי בכלל. מה כבר יעשו לאדם בגילי? גם אם הייתי חי בארץ, לא הייתי נותן לפחד להשפיע עליי. אני לא חושב שיגיעו עד אליי, אבל שמעתי מקולגה בארץ שמשפחתו מנסה להניא אותו מעיסוק בנושא מתוך חשש לביטחונו הפיזי. אין ספק שרמת האיום די משמעותית, אבל אני חושב שכל עוד המתנגדים בצד המנצח, הם יסתפקו בלקרוא לנו בשמות".

באותו ריאיון הוא הצהיר כי הסכנה שמשתקפת מהרפורמה גוברת על מה שהתמודדה איתו ישראל במלחמת יום כיפור ב-1973. "זהו האיום הממשי ביותר על ישראל מאז הקמתה, כי מדובר פה באיום על מהותה הדמוקרטית, כזו שתשתנה לחלוטין אם הרפורמה תעבור. אני מזועזע מהמחשבה שישראל תצטרף למועדון הידוע לשמצה שבו כבר חברות הונגריה, פולין וטורקיה".