לאחר אפליה ארוכת שנים בין זוגות מאותו המין לזוגות הטרוסקסואלים - קבע השבוע בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים כי לבנות זוג שלשתיהן קשר ביולוגי לנולד יש אפשרות להירשם במעמד הלידה כאימהות על סמך הצהרה בלבד וללא כל הליך משפטי, בדיוק כפי שמתאפשר לבני זוג הטרוסקסואלים - גבר ואישה.

הדס וסתיו גולן שדה ועורכת דינן
העותרות ועורכת דינן

הדס וסתיו גולן שדה הביאו לעולם ילד משותף, שלשתיהן זיקה ביולוגית אליו, אך כשביקשו להירשם במעמד הלידה כמו כל זוג הטרוסקסואלי - משרד הפנים דחה את בקשתן. בנות הזוג החליטו לעתור כנגד האפליה, יחד עם האגודה למען הלהט"ב. בתגובה לעתירה, טענה המדינה כי לא ניתן להסתפק בהודעה ובהצהרה בלבד לצורך רישום האם הגנטית - והרישום הותנה בהצגת תעודה ציבורית או פסק דין.

באופן תקדימי, בית המשפט הכריע כי על משרד הפנים לקבל את בקשתן של העותרות, ללא תנאי בהצגת תעודה ציבורית - ולא קיבל את עמדת המדינה. יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר, התייחסה לפסק הדין התקדימי וגינתה את יחסה המפלה של המדינה כלפי זוגות מאותו המין: "אפילו כשיש זוג נשים שלשתיהן קשר ביולוגי לנולד - המדינה מסרבת לרשום אותן כמו כל זוג הטרוסקסואלי. המניע לאפליה מצד המדינה נחשף - להט"בופוביה ישירה".

הילה פאר, יו"ר האגודה למען הלהט"ב (צילום: הדר בדר, האגודה למען הלהט"ב)
הילה פאר, יו"ר האגודה למען הלהט"ב | צילום: הדר בדר, האגודה למען הלהט"ב

עו"ד דניאלה ויעקובי ואיריס שינפלד שייצגו את העותרות בירכו על פסק הדין: "הוא מאפשר לראשונה לבני זוג מאותו המין, להירשם כהורים של ילד, על סמך הצהרתם וללא צורך בהליכים משפטיים מסורבלים ויקרים, זהו צעד ענק בדרך לשוויון המיוחל".