N12
פרסומת

רה"מ למשפחות חטופים: "אם תהיה עסקה שטובה למדינת ישראל - אני אעשה אותה"

18 נציגים נפגשו עם נתניהו על רקע הדיווחים על עסקה אפשרית נוספת • בפגישה הטעונה הן דרשו ממנו לקבל עסקה חדשה גם במחיר פירוק הקואליציה - ורה"מ השיב להן שאם היא תהיה טובה, הוא יקבל אותה גם במחיר הזה • יחד עם זאת הוא הבהיר: "אם אני אחשוב שהדבר הזה יסכן את ביטחון ישראל - לא אעשה זאת" • הציטוטים

דפנה ליאל
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

לקראת רגעי ההכרעה, ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב (רביעי) עם נציגים של 18 משפחות חטופים, לפגישה טעונה שבה אמנם התחייב לקדם עסקה בלי קשר לשיקולים קואליציוניים, אבל אומר: "לא בכל מחיר".

במהלך הפגישה, המשפחות דרשו מראש הממשלה לקבל עסקה גם במחיר פירוק הקואליציה שלו, והוא השיב להן: "אם תהיה עסקה שטובה למדינת ישראל, להחזרת החטופים ולהשגת יעדי המלחמה - אני אעשה אותה, זה לא מעניין אותי. שאלתם על הקואליציה - אין קואליציה. אבל אם אני אחשוב שהדבר מסכן את ביטחון ישראל או לא משיג את היעדים שאנחנו רוצים - אני לא אעשה את זה".

ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם משפחות החטופים
ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם משפחות החטופים

בנוסף, המשפחות ביקשו מנתניהו שהעסקה הנוספת לא תהיה בשלבים כמו בפעם הקודמת. ראש הממשלה לא ירד לפרטים ואמר כי: "החזרת החטופים חייבת להתבצע בשלבים במסגרת עסקה".

המשפחות הוסיפו וביקשו לשים את סוגיית החטופים בראש סדר העדיפויות לנוכח הזמן שדוחק. נתניהו התייחס בתשובתו ל-3 יעדי המלחמה - פירוק חמאס, החזרת החטופים ופירוז הרצועה: "אי אפשר לקיים מטרה אחת במחיר של פגיעה במטרות אחרות".