הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שלישי) את דוח מדדי איכות החיים ב-18 הערים הגדולות בארץ, נכון לשנת 2022. היא בחנה 49 מדדים בקרב הערים שבהן יותר מ-100,000 תושבים. בין הערים עם ציון כולל גבוה במדדים איכות החיים: כפר סבא, רחובות, רמת גן וחיפה.הערים עם הציון הנמוך ביותר: ירושלים ואשדוד. 

לקריאת הדוח המלא

במקום הראשון כפר סבא מובילה בהשוואה לערים הגדולות, עם הציון הכולל הגבוה ביותר במדדי איכות חיים. ב-36 מדדים מצבה של העיר טוב יותר מהממוצע הארצי, ורק ב-13 מצבה נמוך. בין התחומים בהם העיר מובילה הם תוחלת חיים, תחושת ביטחון בחשכה, באחוז הזכאות לבגרות ושביעות רצון מהניקיון באזור המגורים.

רחוב רוטשילד  (צילום: אילן ארנון)
ראשון לציון, ארכיון | צילום: אילן ארנון

ראשון לציון, שדורגה במקום הראשון בדוח של השנה שעברה, ירדה למקום ה-4. לפי המדד, בעיר האחוז הנמוך ביותר של תחושת דיכאון ותחושת אפליה.

אשקלון ירדה ב-2022 לקבוצת הערים עם ציון כולל בינוני במדדי איכות חיים. בין הערים שמדורגות איתה: נתניה, פתח תקווה חולון ובאר שבע. אשקלון מובילה בשיעור היכולת להשפיע על מדיניות הממשלה, מדורגת שנייה בשביעות רצון מאזור המגורים ובשביעות רצון מהאיזון בין עבודה לתחומי חיים אחרים. בשנת 2022 לא היו הרוגים בתאונות דרכים בעיר.

תל אביב, שמדורגת גם היא עם ציון כולל בינוני במדדי איכות החיים, מובילה בשיעור התעסוקה, באחוז המועסקים שתפקידם מאפשר קידום ובאחוז הנמוך ביותר של תחושת בדידות ובמעורבות אזרחית.

תל אביב חוף טיילת (צילום: StockStudio Aerials, shutterstock)
במקום ה-14: תל אביב | צילום: StockStudio Aerials, shutterstock

הערים עם ציון כולל נמוך במדדי איכות חיים הן חדרה, בני ברק, בת ים, אשדוד ובמקום האחרון - ירושלים. 

בני ברק מובילה, בין היתר, באחוז הנמוך ביותר של עודף משקל בכיתות א ו-ז, בשיעור הצבעה הגבוה ביותר בבחירות לכנסת ה-25 ובאחוז המעורבים בפעילות התנדבותית. אשדוד מדורגת בין הראשונים באחוז הנמוך של מועסקים במשרה חלקית שלא מרצון ובתחושת יכולת להתמודד עם בעיות וירושלים מובילה באחוז הפסולת שהועברה למִחזור.