כ-800 גופות הגיעו אתמול (רביעי) למחנה שורה הסמוך לרמלה, שם נמשך הליך הזיהוי ונחשפות הזוועות שחוללו מחבלי החמאס באזרחים במתקפת הפתע שהחלה בבוקר שבת האחרון. גורמי המשטרה, הצבא וזק"א מתארים מראות אימה של ממש, גם בגופות הילדים הקטנים. "בוגרי האינתיפאדה ואסון ורסאי לא זוכרים כאלה מראות. כמות השנאה והתאכזרות לא נראה בישראל. איך מוח אנושי הצליח לבצע פשע כזה?"

כל שוטרי הזיהוי הפלילי גויסו למשימה, וכך גם מכוני זיהוי פרטיים שעומדים בתנאי המשטרה. הגופות מובאות במשאיות ואז מתחיל ההליך הקשה. במשרד המשפטים אישרו כבר בשבת שימוש במאגר הביומטרי של המשטרה, בנוסף למאגרים הנוספים שברשות המדינה. הגורמים האחראים אומרים שחפצים לא נחשבים אמצעי זיהוי.

מחנה שורה לזיהוי גופות (צילום: דוברות המשטרה)
מחנה שורה לזיהוי גופות. 800 הגיעו היום | צילום: דוברות המשטרה
מחנה שורה לזיהוי גופות (צילום: דוברות המשטרה)
המשטרה, צה"ל וזק"א .משתתפים בהליך הזיהוי. מחנה שורה | צילום: דוברות המשטרה

ההליך מתחיל בצילום של הגופות ולקיחת  סימני זיהוי כולל טביעות אצבע ומעין סד של השיניים, ומצב הגופות מצריך לעיתים להשתמש גם בציוד מבתי החולים. בשלב השני, כ-40 נהגים משנעים את טביעות האצבע וסימני הזיהוי למאגרים הביומטרים השונים. הסיבה להתארכות ההליך היא שהמאגרים לא מסונכרנים. לכן, יש לקחת את הקבצים להשוואה מבסיס שורה למאגרים. כאשר יש התאמה, פועלים לשחרור הגופה.

מחנה שורה לזיהוי גופות (צילום: דוברות המשטרה)
מחנה שורה לזיהוי גופות | צילום: דוברות המשטרה
מחנה שורה לזיהוי גופות (צילום: דוברות המשטרה)
במסגרת ההליך נלקחות גם טביעות אצבע | צילום: דוברות המשטרה

במשטרה חוששים מטעויות בזיהוי ולכן עובדים בהליך סדור. מצבן של הגופות מאט את התהליך. במקרה אחד, קרוב משפחה התעכב לזהות גופה בשל קעקוע, וחצי שעה לפני הקבורה התברר שישנה טעות בזיהוי. בין הנרצחים נמצאים גם חבריהם של השוטרים, שעכשיו צריכים להתמודד עם מלאכת הזיהוי הבלתי נתפסת.