מבוכה וזעם בקריה: פגישת משפחות החטופים עם שרי קבינט המלחמה ובראשם ראש הממשלה החלה הערב (שני) באיחור של כמעט שעה וחצי. לפני כן, התפתחה מחאה של נציגי המשפחות, וכמה מהן טענו בשיחה עם N12 שאושרה כניסתם של 90 מתוך 131. הסיבה, לטענתם: מחסור במקומות באולם שבו תיערך הפגישה. "דורשים מאיתנו רשימה חלקית ושהיתר יבואו בפעם הבאה. מתי הפעם הבאה??? כשעוד חטופים ימותו?". בלשכת רה"מ אמרו כי "כל המשפחות שעמדו בשער נכנסו לפגישה עם קבינט המלחמה". 

אודי גורן, בן דודו של החטוף טל חיימי, שיצא מהפגישה עם שרי הקבינט לפני שהסתיימה, אמר: "למרות מה שגנץ ואיזנקוט אמרו, שהחזרת החטופים זו המטרה העליונה - נתניהו וגלנט אמרו מפורשות שהחזרת החטופים והשמדת חמאס זה מטרות שוות באותה המידה". 

"אסור שהנושא יעבור נורמליזציה", זעק גורן. "יהיו לנו 236 אברה מנגיסטו ורון ארד. קוראים לעם לצאת להפגין, לסייע לנו". לפני הפגישה זעקו משפחות החטופים: "איך יכול להיות שאין אולם ל- 115 איש? זה שקר!!. הפגישה נקבעה לפני יומיים. 48 שעות לא מספיקות לארגן אולם מתאים?".

"אולי לא היו מוכנים. אולי לא ידעו. למה? שאלה מצוינת שאשאל את ראש הממשלה", אמרה מרב לשם גונן, אמא של רומי גונן, אחת מ-236 החטופים שמוחזקים כבר 45 יום בעזה. "אנחנו לא צריכים להתחנן", הוסיפו. 

משפחות החטופים בכניסה לקריה
עינב צאוגאוקר, אמו של מתן שנחטף: "מה לעשות, לחזור הביתה?"

עינב צאוגאוקר, אמו של מתן שנחטף אף הוא לעזה מניר עוז, תהתה: "מה אני אמורה לעשות, לחזור הביתה?". משפחות אחרות קראו: "לא יכול להיות, אנחנו פה משש בערב, לא נישאר בחוץ". יש לציין שכבר בשעה 18:15 שלחו במטה האזרחי של המשפחות הודעות למשרד רה"מ והתריעו כי יש לארגן מקום גדול יותר. 

"אנחנו באנו היום כדי לפגוש את קבינט המלחמה ולקבל ממנו תשובות לשאלות שיש לנו, שאלות נוקבות", אמרה גונן בהצהרה לתקשורת לפני הפגישה. "כל שלב בדרך לא מסיר מאף אחד בקבינט את האחריות להשיב את כל החטופים הביתה, כולם כולל כולם".

אלי אלבג, שבתו התצפיתנית לירי אלבג נחטפה, אמר בשיחה עם N12: "המטה ארגן פגישה לכולם. אני קם ומתארגן לפגישה – ואומר לאשתי שמשהו לא מסתדר כי לא ביקשו מספר רכב. התקשרנו ואמרו שחיילים לא יכולים להיכנס ולסדר את זה דרך הצבא. התקשרנו לצבא, הצבא התחיל לבדוק ואמרו שחיילים 'אתם לא יכולים להיכנס'. היינו בפגישה עם רון דרמר, הייתה מצויינת. לא מצליח להבין מה קרה פה. המטה אומרים שזה לא קשור אליהם וזו הנחיה שהגיעה ממשרד ראש הממשלה.  חלק מהחיילים כן נכנסים, חלק לא".

 

ביממה האחרונה מתרבים  הדיווחים על עסקת חטופים שנרקמת, ולאופטימיות הצטרף הערב גם נשיא ארצות הברית ביידן, שאמר לכתבים: "אני מאמין שהיא קרובה".

הדיון הסוער בכנסת על חוק עונש מוות למחבלים

הוועדה לביטחון לאומי קיימה הבוקר דיון בנושא הצעת חוק העונשין (תיקון - עונש מוות למחבלים), בניגוד לבקשת משפחות החטופים. נציגי המשפחות שביקשו לדבר, טענו כי קיומו בעיתוי הנוכחי לא נכון: "הדיון כעת מסכן את חיי יקירינו מעבר לסיכון הקיים ממילא, וזאת מבלי שהדבר מקדם תכלית ציבורית כלשהי".

נציגי משפחות החטופים מחוץ לקריה בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
נציגי משפחות החטופים מחוץ לקריה בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

יו"ר הוועדה, חה"כ צביקה פוגל מעוצמה יהודית, אמר בדברי הפתיחה שלו שמשפחות החטופים מקבלות את זכות הדיבור כדי לבקש לעצור את החקיקה עד שיקיריהם יחזרו, אך טען כי אין סתירה בין החזרה של החטופים לעונש המוות: "זה לא עומד בסתירה. כל מי שינסה להציג את זה בסתירה, זה מישהו שמנסה לייצג את החמאס יותר ממה שהוא מנסה לייצג את מדינת ישראל".