צה"ל החל באיסוף כלי הרכב ממקום המסיבה ברעים
אחרי שמאות צעירים נרצחו במתקפת הטרור הרצחנית במסיבת טבע ברעים החלו כוחות הביטחון לאסוף את כלי הרכב שנשארו בזירה, רבים מהם מפויחים • המכוניות נלקחות לנקודת איסוף, שם אומדים את ערכן כדי לפצות את המשפחות • בצה"ל מבקשים מהציבור שיימנע מלהגיע למקום, ובהמשך ככל הנראה יזמינו את בעלי הרכבים או יורשיהם לאסוף את חפציהם


כ-10 ימים לאחר הטבח במסיבת הטבע "נובה" ברעים, הבוקר (שני) החל צה"ל באיסוף כלי הרכב ההרוסים והשרופים שנותרו בזירת האסון. רבים מהם נשרפו על יושביהם ונוקבו מירי המחבלים וחלקם נותרו תקינים, והם מפונים בידי הכוחות לנקודת איסוף עורפית יותר בדרום - שם נאמד מצבם לצורך מתן הפיצויים לבעליהם.
הרכבים שמגיעים לנקודת האיסוף עוברים זיכוי בידי כוחות הביטחון, ובתהליך זה נבדק שאינם ממולכדים במטענים ובחומרי נפץ. לאחר סיום התהליך נבדק כל רכב בידי שמאי האומד את הנזק שנגרם להם ומעריך את שוויים הנוכחי, כדי להעריך את הפיצוי שיעניק משרד הביטחון לבעלים.

בצבא בשלב זה אין חושפים את נקודת האיסוף, כדי למנוע את הגעת הציבור. ככל הנראה בזמן הקרוב יפנו לבעלי הרכוש ויזמינו אותם לאסוף את החפצים האישיים שנשארו בכלי הרכב. לאחר מכן יועברו המכוניות שנשארו תקינות לטיפול במוסך על חשבון המדינה, ואלה שייקבע כי אינן שמישות יותר - יועברו לגריטה ובעליהן יפוצו.