נשוי ואב ל-3 ילדים: ניר עבד על העגורן שקרס לים - ונעדר מיום שני, משפחתו מבקשת עזרה
ניר דקל, תושב מועצה אזורית שער הנגב, נעדר ומשפחתו מנהלת חפ"ק חיפושים לאורך כל חופי ישראל • "אנחנו קוראים לכל מי שיכול להגיע לחופים ולחפש, כל דבר קטן יכול לעזור" • ניר הוא הנעדר האחרון שנותר מהאסון לאחר שנפתלי אדרי ז"ל, נמצא ללא רוח חיים כיממה לאחר קריסת העגורן


"צריכים עוד מתנדבים שיגיעו לסייע": ניר דקל בן ה-54, נשוי ואב ל-3 ילדים, מקיבוץ אור הנר, נעדר מאז יום שני. הוא עבד על העגורן שקרס לים בתחנת הכוח רוטנברג באשקלון - והבוקר (שישי) המשפחה פרסמה את תמונתו ומבקשת את עזרת הציבור בחיפושים אחריו.
סיקור שוטף ב-N12
"אנחנו זוכים לתמיכה רחבה ממאות מתנדבים שמגיעים לחופים רגלית ובנוסף עם רכבים, רחפנים וציוד מקצועי, לסרוק את החופים והים", כתבה המשפחה בהודעה לתקשורת. "השטח רחב והזרמים בים משתנים כל הזמן. אנחנו צריכים עוד מתנדבים שיגיעו לסייע. אנחנו קוראים לכל מי שיכול להגיע לחופים ולחפש, כל דבר קטן יכול לעזור".

"בנוסף אנחנו יושבים בחפ"ק שהוקם ברחבת חוף דלילה שבאשקלון. מי שרוצה אפשר להצטרף לקבוצות הוואטסאפ על מנת להשתבץ בחיפושים לאורך החופים. לא נדרש ידע או ציוד, ניתן לסרוק בכל מקום, גם בקרבת הבית, לאורך רצועת החוף. נשמח לעוד מתנדבים שיגיעו במהלך הסופש. תודה לכל מי שנענה לקריאה עד כה".
המשפחה מצטרפת למאמצי החיפוש, שנערכים בפיקוד מרחב לכיש של המשטרה בשילוב כבאות והצלה, מד"א, יחידות צוללנים, מתנדבי מג"ב וחברת החשמל. הצוותים מפעילים כלים ואמצעים יעודיים לחיפוש בעומקים משתנים של מי הים. סריקות נרחבות מבוצעות על ידי שוטרים, מסוקים, מתנדבי פרשי מג"ב, יחידת השיטור הימי של המשטרה ומסוק אזרחי מטעם חברת החשמל, על קו החוף באופן רגלי ובאמצעות כלי שייט. בנוסף, מתנדבי יחידת הצוללנים דרום של המשטרה, פועלים מדי יום עם אור ראשון, וסורקים את קרקעית הים.

הנעדר הנוסף באסון היה נפתלי אדרי, בן 60 תושב אשדוד ששלשום גופתו נפלטה לחוף הים בעיר. אדרי ז"ל הגיע לדוג במקום, סבל ממכה בראשו והיה על המזח בסמוך לעגורן. מחברת החשמל נמסר כי היא "שולחת את תנחומיה למשפחה ומשתתפת בצערם העמוק". פראמדיק מד"א, מתן כהן, שהגיע לזירה סיפר: "כשהגענו לחוף ראינו בסמוך לקו המים את גופת הגבר שנפלטה כשהוא ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".