עיריית גבעתיים עומדת בפני תביעה שהוגשה על ידי הורי ילד ששבר את מרפק ידו כתוצאה מפציעה. לטענתם, הפציעה נגרמה משימוש באחד מהמתקנים שהוצבו בגן משחקים בעיר. המקרה הזה, שהוביל ל-20% נכות לכל החיים, מצטרף לאלו של ילדים אחרים שחוו מקרים דומים. למרות הפגיעות החוזרות, העירייה לא פועלת להסיר את המתקן.

כשהיה בן 6, יונתן עלה על מתקן אומגה שהוצב בגן "יד לבנים" בעיר, שבו ילדים נתלים, מחליקים מטה ונעצרים בעזרת עמוד ברזל. לפי כתב התביעה שהוגש, יונתן הוטח בעמוד הברזל שבסוף המתקן, נפל מטה ושבר את מרפק ידו. בתביעה נטען שהמחסור במעצור בסוף המתקן, שתפקידו לבלום את גלישת האומגה ולאפשר לילדים לעצור בבטחה, זו הסיבה שיונתן נתקע בחוזקה בעמוד הברזל ונפל לקרקע.

יונתן נפצע בגן השעשועים
נפצע בגן השעשועים כשהיה בן 6 ונותר נכה לצמיתות, יונתן שהוריו תובעים את העירייה

לאחר הפציעה, יונתן נאלץ לעבור ניתוח לתיקון השבר באמצעות חוטי מתכת קשיחים, דבר שגורם לו להמשיך לסבול מכאבים וממגבלה בתנועת המרפק של ידו הדומיננטית, לצד צלקת בולטת שנגרמה מהניתוח. למרות שעבר עשרות טיפולי פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק והידרותרפיה, מומחה רפואי קבע כי נותרו לו 20% נכות לצמיתות שיצטרך להתמודד עימם.

במשרדי עורכי הדין שהגישו התביעה טוענים כי הגיעו הורים נוספים - שיגישו בימים הקרובים תביעות גם הם. בין היתר, מדובר בהורים לילדים בני 6 ו-5 ששברו את ידם במתקן ונקבעו להם אחוזי נכות.

עו"ד יהונתן מאייר ממשרד "שוורץ, מאייר-ברדה", שהגיש את התביעה בשם הוריו של יונתן, טוען כי אחרי המקרה, הוריו של הילד פנו לעירייה ודרשו להסיר את "מתקן האומגה המסוכן", מאחר שגרם לפציעתם של ילדים רבים – ולמרות דרישתם דבר לא נעשה. "אילו הגורמים הרלוונטיים בעירייה היו דואגים לתיקון המפגע, לסילוקו, גידורו או הצבת שלטי אזהרה, אין מקום לספק שהתאונה הייתה נמנעת", ציין עו"ד מאייר. "הוריו של הקטין מבקשים מבית המשפט לפסוק להם פיצויים של מאות אלפי שקלים עבור הפסדי שכר ההורים, פנסיה וזכויות סוציאליות, הוצאות רפואיות, עזרת צד ג' וכאב וסבל".

עו"ד יהונתן מאייר ממשרד שוורץ, מאייר ברדה (צילום: נורית שנקר)
עו"ד יהונתן מאייר, מייצג את הוריו של יונתן | צילום: נורית שנקר

נטע, אימו של יונתן, הוסיפה: "לצערי גיליתי לאחר המקרה כי זהו אינו המקרה היחיד. מסתבר שמאז הצבת המתקן, כמה וכמה ילדים נפלו נפילה דומה וסבלו משברים שונים. למרות שהמקרים דווחו לעירייה, כולל המקרה שלנו, העירייה לא הסירה את המתקן המסוכן". על בנה שנפצע אמרה: "יונתן נפגע ביד הדומיננטית בכיתה א׳ - שנה קריטית בהיבט הלימודי, ובהיבט של רכישת ותרגול כתיבה. תפקוד היד, גם לאחר טיפולים שונים, לא יחזור לקדמותו".

מעיריית גבעתיים נמסר: "צר לנו על המקרה. בכל מתקני השעשועים בגבעתיים מתבצעות בדיקות יסודיות תוך עמידה בתקנים ובדרישות המחמירות של מכון התקנים הישראלי, לרבות מתקן האומגה בגן השעשועים בגן הבנים. העירייה מפקחת ושומרת על איכות המתקנים באופן שוטף ומבצעת תיקונים בהתאם לצורך, מתוך דאגה מרבית לביטחונם של הילדים. יתר הפרטים ידונו בבית המשפט ומול חברת הביטוח". 

>>> לפניות לכתבת avivitm@ch2news.co.il