תושב חדרה בן 70, נשוי וסבא לנכדים, אובחן עם דיכאון כתשע שנים לפני שבחר לסיים את חייו. הוא טופל בתרופות ובשיחות, והיה תחת מעקב מתמיד של המחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים 'הלל יפה' בעיר. בתחילת שנת 2018 הגיע המנוח, א', לכמה פגישות ובדיקות במחלקה הפסיכיאטרית של בית החולים וציין בפני הרופאים כי מצבו הולך ומדרדר. לאחר שאושפז וטופל הוא שוחרר ושב למצבו, אז חזר והתריע בפני הפסיכיאטרית כי ניסה להתאבד יום קודם לכן, היא שחררה אותו - והוא ביצע את המעשה.

על פי התביעה שהוגשה בבית משפט השלום בתל אביב נגד בית החולים הלל יפה, טוענים בני משפחתו של א' כי הדיכאון הקשה שבו לקה לא השתפר גם לאחר שנטל את התרופות אותן רשמו לו רופאיו, ובמהלך השיחות שניהל עימם, שב והזכיר את רצונו לשים קץ לחייו.

לדברי עורכי הדין רן שפירא ורותם ציוני ממשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, שמייצגים את אלמנתו של המנוח, בפעם האחרונה שבה ביקר א' במחלקה הפסיכיאטרית באותו בית החולים הוא התוודה בפני הרופאה שטיפלה בו כי ניסה להתאבד יום קודם לכן, והיא שחררה אותו ותיאמה עימו כי יחזור לאשפוז כחמישה ימים לאחר מכן. בתביעה מציינים באי כוח האלמנה, כי באופן תמוה, הרשומה הרפואית מהפגישה האחרונה של המנוח עם רופאיו, נמחקה ממחשב בית החולים, ונמסר להם כי אין אפשרות לאתרה - שאר הרשומות נמצאו.

עו"ד רן שפירא (צילום: אופיר הייב, חדשות)
עו"ד רן שפירא | צילום: אופיר הייב, חדשות

בתביעה שהוגשה לאחרונה, דורשת המשפחה פיצוי של הסכום המקסימלי שבסמכותו של בית המשפט, העומד על 2 וחצי מיליון שקלים, כתב ההגנה טרם הוגש. עו''ד רן שפירא מסר ל-N12: מדובר במקרה מצער שבו צוות רפואי נותר אדיש לאמירה ברורה של מטופל שהוא עומד לשים יד בנפשו. על אף אמירה ברורה כאמור שוחרר המטופל באופן רשלני ומקומם מבית החולים ואכן שם יד בנפשו. אין לאפשר לאדישות רפואית כאמור להתקבל ואני תקווה שבית המשפט יאמר את דברו באופן של פסיקת פיצויים גבוהים ביותר. הדבר לא יסייע למשפחה אשר איבדה את היקר לה מכל, אך ייתכן ויימנע את המקרה הבא".

מבית החולים הלל יפה נמסר בתגובה: "מדובר באדם שטופל בבית החולים במסירות שנים רבות. התביעה התקבלה בביה"ח רק לאחרונה, ביה"ח בוחן את הטענות ותגובתו תינתן במסגרת הערכאות המשפטיות בהן הנושא נידון כעת".