השכן המתלונן הסכים לפשרה - תושבי השכונה יוכלו להמשיך לשחק: על רקע הסערה הציבורית, תושבי שכונת קטמון שבירושלים הגיעו להסכמות והחליטו כי מגרש הכדורסל העירוני יישאר פתוח לרווחת הציבור בשבתות ובחגים - בשעות מוגדרות. החלטה זו מגיעה על רקע פסק דין חריג שקיבל לאחרונה בית משפט השלום בירושלים, לפיו יש לסגור מגרש כדורסל בשבתות ובחגים כדי לא להפריע למנוחת אחד השכנים.

אחרי התערבות של ראש עיריית ירושלים משה ליאון, השכן שהגיש את העתירה חזר בו מהבקשה וחתם על הסכם פשרה. מתוקף כך, הוחלט כי המגרש יישאר פתוח במהלך שעות היום וייסגר בלילה. הפשרה זכתה לתמיכת שני הצדדים, ובמסגרתה סוכם כי העירייה תיצור איזון בין רצון התושבים לשימוש במגרש לבין רצון התושבים לשמירה על השקט. המגרש יישאר פתוח בסופי שבוע ובחגים, אך במהלך השבוע יינעל בשעה 22:00 והתאורה בן תכבה בשעה 21:00.

מגרש הכדורסל הציבורי בירושלים שייסגר בשבת
מגרש הכדורסל הציבורי בירושלים שייסגר בשבת

ראש עיריית ירושלים משה ליאון אמר: "אני שמח על כך שהגענו לפשרה מאוזנת ונכונה לטובת כל הצדדים. הפשרה שהושגה מבטיחה את פעילות המגרש באופן קבוע אף בסופי שבוע וחגים, לצד שמירה על זכות התושבים לשקט בשעות המנוחה. צר לי על כך שגורמים אינטרסנטיים ניסו להסיט את הנושא למאבק על זהות השבת בעיר. אני מודה למר פיינגולד על נכונותו לוותר על חלק משמעותי מהוראות פסק הדין מתוך התחשבות ורצון טוב".

השכן שהגיש את העתירה, עו"ד שמואל פיינגולד אמר: "אני מודה לראש העיר על מעורבות אישית סביב השעון, מתוך מטרה להגיע לפשרה מאוזנת וראויה. הסכם הפשרה יוגש לבית המשפט המחוזי על מנת שיקבל תוקף של פסק דין".

"בעת קיום משחקי כדורסל, נשמעים היטב קולות כדרורי הכדור וצעקות או צרחות של השחקנים בתוך חדר השינה", כתב עו"ד שמואל פיינגולד, השכן המתלונן, בתביעה שהוגשה לבית המשפט לראשונה בשנת 2018. עו"ד פיינגולד, שמתגורר במבנה צמוד למגרש הכדורסל השכונתי, הדגיש כי "גם עם חלונות סגורים ותריסים מוגפים, נשמע בחדר השינה הרעש ממכות הכדור, מה שלא מאפשר לי ולבני משפחתי להירדם בשעות המנוחה".

מגרש הכדורסל בקטמון
"כולם היו עצובים לראות את המגרש סגור - בלי קשר לדתיים וחילוניים"

בשבוע שעבר התקבלה ההחלטה מעוררת המחלוקת לסגור את המגרש, על ידי השופט אורן סילברמן מבית משפט השלום בירושלים ובה נכתב: "עיריית ירושלים מחויבת לנעול את המגרש בכל לילה מ-22:00 ועד 8:00, ובכל כניסת שבת או חג ועד לצאתם".

לטענת השכנים שרוצים בהמשך פעילות המגרש גם בשבתות ובחגים, השכן המתלונן נמצא בהליכים מתקדמים של מכירת הבית, והדבר נעשה ככל הנראה "כדי לעלות את הערך של הדירה". שרה יעקבזדה, תושבת שכונת קטמון הישנה, טוענת כי "ההליך המשפטי נעשה מעל הראש של התושבים. אנחנו מנסים לשכנע את השכן לרדת מהעץ, כי שאר השכנים מתמודדים עם הרעש מהמגרש ומקבלים את זה בהבנה".

מגרש הכדורסל בשכונת קטמון בירושלים
מגרש הכדורסל בשכונת קטמון ממעוף הציפור

עוד הוסיפה כי העירייה שלחה לבית המשפט עורך דין חיצוני שלא הציג כראוי את האינטרס שלנו - ולא עירבו את התושבים בכלל. פתאום אנחנו מגיעים למגרש הכדורסל ורואים אותו סגור בשרשראות ומנעולים. זה עצוב לכולנו ללא קשר לחילונים או דתיים".

תנועת התעוררות מסרה בתגובה: "בעקבות הלחץ הציבורי שהפעלנו המערכת העירונית התעשתה והגיעה לפתרון נקודתי, התודה הגדולה היא לתושבים האחראיים שעמדו על המשמר ונאבקו למען הבית. הפשרה הזו לא מכסה על המחדל שכמעט הוביל לסגירת מגרש משחקים בשבת. בגלל המדיניות הכושלת של ראש העירייה ישנם עשרות מגרשים שנמצאים כעת בסכנה, והזכות הבסיסית לשחק בכדור מתחת לבית שלנו, נמצאת בסכנה. נמשיך לשמור על הבית שלנו בירושלים ולדאוג לכלל התושבים, 24 שעות 7 ימים בשבוע".