אבריימי צ'סנר לומד בישיבה ועובד למחייתו. הוא כבר בן 30 ועושה הכול כדי למצוא את השידוך שלו, הוא לא מתבייש, ומדבר ומקדם את הנושא בכל פלטפורמה. "אני מאוד מאוד רוצה להתחתן, רוצה להקים בית, בעצם לא להיעצר בחיי הבדידות, להמשיך הלאה, לחיות עם מישהי שאני אוהב אותה, שאני נהנה איתה", סיפר אבריימי. "אני רוצה שמונה ילדים לפחות. לא יודע כמה יצא, אבל... בא לי משפחה".

אבריימי גר בדירה בירושלים יחד עם עוד חמישה בחורי ישיבה רווקים ש'עברו' את גיל השידוכין. מנחם פלמן בן ה-30, שותפו לדירה, תיאר איך זה לישון יחד עם עוד שותף בחדר, שניים בחדר. "נחמד, כאילו... מתי שאנחנו רוצים, אנחנו מדברים. סך הכול, אני - יש לי את הפינה שלי, לו יש את הפינה שלו".

מנחם פלמן, רווק בן 30 (צילום: חדשות 12)
מנחם פלמן, רווק בן 30 | צילום: חדשות 12

כנראה רווק חילוני לא היה מוכן לגור בחדר עם עוד מישהו. "בתור בחורים, הפוך. בדרך כלל הבחורים תמיד אוהבים להיות ביחד. בחורים שאוהבים להיות לבד, כמעט אין כזה דבר", הוסיף. לדבריו, הקושי כבחור מבוגר הוא ש"אתה קצת מחוץ למסגרת. אתה רוצה להתחתן. אתה מרגיש קצת לבד באיזשהו מקום".

רווק נוסף, מבחירה, הוא ישראל גינסברג בן ה-27. "זה שאני רווק היום זה לא אופייני במגזר, בפרט לא במגזר החסידי שאליו אני משתייך. אבל אתה יודע, כל אחד בוחר את החיים שלו", סיפר.

ישראל הוא יזם נדל"ן ובעל משרד אסטרטגיה בירושלים. הבחירה שלו שלא להתחתן משפיעה גם על אחיותיו הצעירות שלא יכלו להתחתן לפניו. "יש לי אחות, אחותי מתחתיי עקפה אותי". ומה זה אומר עקפה? "מקובל שלא... זה הולך לפי סדר הגילים. זאת אומרת, לא עוקפים מישהו. התחתנה, זוג הממם עם ילדה מתוקה. אני זוכר כשהיא התקשרה אליי לפני שהיא התארסה לוודא שאני מסכים לה לעקוף. אמרתי לה: 'תקשיבי, זה שאני לא רוצה להתחתן, אני לא אמור לעכב אותך, לא מעכב אף אחד. זה שאני בחרתי בדרך חיים מסוימת לא אמור להשפיע ולהשליך עלייך. תתארסי, בכיף, באהבה, במזל טוב".

ישראל גינסברג, רווק בן 27 (צילום: חדשות 12)
ישראל גינסברג, רווק בן 27 | צילום: חדשות 12

במשפחה חרדית נהוג להתחתן לפי סדר הגילים, מהבכור ועד לצעיר ביותר. אם יש אח שלא מצליח להשתדך נוצר "פקק בבית", ומקובל להמתין עד לשידוך של האח הגדול או לבקש ממנו רשות ולהתחתן לפניו.

"היו לי חברים ש... שאני זוכר שכשעקפו אותם, נכנסו לדיכאון, אתה אוטומטי הופך לכבשה השחורה. גם מתחילים לרחם עליך, עקפו אותך ובחתונה כולם – 'בקרוב אצלך, בקרוב אצלך'. מפחדים שזה יפריע להם בהמשך הדרך שלהם בשידוכים 'למה עקפו אותך? מה, אתה פחות מוצלח?' זה נותן איזושהי צביטה בלב".

חיים טייב,שדכן שפיתח מיזם אינטרנטי שנותן מענה במיוחד לרווקים שלא מצליחים למצוא שידוך, סיפר: "מהיכרות אישית, יש לחץ. כלומר, כשאח אחד הוא קצת בררן ולא ממש הולך וזה לא מתקדם, והאחות הקטנה כביכול יש שדכניות שרוצות כבר להציע, אבל אומרים להן: 'בואו תחכו', מחכים לאח הגדול, זה עושה לחץ. אם מחכים יותר מדי, בסוף... גם ההצעות יורדות, גם בכמות וגם באיכות".

ריקי שמש, חרדית מודרנית בת 31 ורווקה, פעילה ברשתות החברתיות ולא מתביישת בסטטוס שלה. שאלנו אותה אם זה בסדר מבחינתה שאח או אחות שלה 'יעקפו' אותה: "היום בוודאי שכן. אם היו שואלים אותי את זה בגיל 20, 20 ו... אז הייתי יותר אולי פגיעה ו'לא, ומה, וכן...' היום אני במקום אחר לגמרי".