כ-165,800 ניצולי שואה ונפגעי התנכלות אנטישמית מוכרים כיום בישראל, ובכל זאת, עדיין ישנם ניצולים שחיים כאן ואינם מקבלים את הקצבה שלה הם זכאים. אחרי שסוף-סוף הבינו שאחת הבעיות המרכזיות היא העובדה שניצולים רבים פשוט לא מודעים לזכויות שלהם, הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד לשוויון חברתי יזמה בשנים האחרונות מהלך לאיתור אקטיבי של השורדים.

נתונים חדשים שפרסמנו ב"מהדורה המרכזית" מראים כי בשלוש וחצי השנים האחרונות הצליחו לאתר כ-8,300 שורדים ברחבי הארץ ולזכות אותם בפיצוי מצטבר של כמיליארד שקלים.

בין הסיבות לאי מימוש הזכויות בקרב הניצולים ישנן אי ידיעת השפה העברית מספיק טוב, חוסר היכרות של השינויים בתנאי הזכאות, וגם יש ניצולים שלא היו מעוניינים בעבר בסיוע אך לעת זקנה מצבם הכלכלי החמיר וכעת הם זקוקים לו.

לצער כולם אלה השנים האחרונות של אותם ניצולים, ולכן חשוב מאוד לתת להם לחיות את השנים האלה בכבוד וברווחה. המהלך של הרשות לזכויות ניצולי השואה חשוב, והלוואי שיבינו בממשלה עד כמה חשובה העלאת גודל הקצבה לשורדים.

על עבודת הרשות לזכויות הניצולים, אמרה השרה לשוויון חברתי מירב כהן: "אנחנו ממש לא מסתפקים רק בלהשיב ולתת שירות לשורדים שפונים אלינו, אלא אנחנו ממש מבצעים בדיקות וחקירות כדי להגיע באופן יזום לשורדים שלא מקבלים את מה שמגיע להם היום".