החורף בשיאו, והימים הקרים עושים חשק למאכלים חמים וביתיים. החמין עונה בדיוק על הצורך הזה – ולכן ביקשנו מהשף יונתן רושפלד טיפ אחד לתבשיל שאין משפחה שלא מכירה.

"מי שרוצה להכין חמין טוב צריך סבלנות וחומרי גלם טובים", המליץ רושפלד. "בסופו של דבר מדובר בתבשיל שיש בו פחמימות והרבה נוזלים, והוא נועד לחמם את הבטן. זה מאכל קלאסי שיש אותו גם בגרסה המרוקנית שמוכרת בשם 'סחינה', וגם בגרסה האשכנזית הידועה בתור 'טשולנט'. כל אחד מכניס לחמין משהו אחר, אני באופן אישי אוהב סיר עם הרבה מצרכים".

"בחמין שלי שמתי רגליים של אווזים, לשון, יש פה בקר ובקיצור חגיגה שלמה", המשיך השף, שסיפר מעט על ההיסטוריה של התבשיל. "זה התחיל בתור מאכל מאוד עני ומאוד משמח. עצם המעבר שלו מדור לדור הפך לכך שזה בערך המאכל היחיד שמסמל לאנשים חורף".

מה לגבי חמין צמחוני? "זה הכי טעים בעולם", קבע רושפלד. "יש עונה עכשיו של ארטישוק ירושלמי שיחליף טוב-טוב את נתחי הבשר ויעניק טעם מעולה. כל הדברים שמסביב מתקיימים – את הביצים, השעועית והגריסים מכניסים לשקי בד שונים שאליהם אפשר להכניס פנימה פטריות מתובלות, ארטישוקים ירושלמים, ובטטות שזה גם דבר נהדר".

טיפ נוסף לסיום מרושפלד: "לא משנה אם הם אשכנזים או ספרדים, כל אחד יגיד לך שמוסיפים שלושה תמרים לחמין ובמשך הלילה בתנור זה נותן צבע וטעם משלימים".