לאחר השינוי של מד"א: בכמה ישיבות מהציונות הדתית ומהזרם החרד"לי הוציאו הודעה ולפיה יפיסקו לתרום דם. הדברים הגיעו בעקבות שינוי שנעשה לאחרונה בנוסח טופס התרומה מ"ארץ מוצא של האב" ו"ארץ מוצא של האם" ל"ארץ מוצא הורה 1" ו"ארץ מוצא הורה 2".

בהודעה שהוציאה ישיבת מצפה רמון נכתב כי "אנחנו ראינו (ועדיין רואים) בטופס בניסוחו החדש טשטוש מכוון של מושג המשפחה האמתי והבריא". הם הוסיפו כי שוחחו עם בנק הדם וביקשו למלא את הטופס הישן, אך נאמר להם כי הוא כבר לא קיים. "הודענו לאנשי בנק הדם (היקרים והמסורים!) שאנחנו מאוד רוצים להמשיך ולתרום אבל נעשה זאת רק אחרי שידפיסו את הטופס הקודם", הבהירו.

צילום: דביר עמר

צילום: דביר עמר

בישיבת בית אל הוציאו הודעה שלפיה "בהוראת מרן ראש הישיבה שליט"א כל התרמות הדם של הישיבה מבוטלות ואין לאף בחור ואברך אפילו באופן פרטי ללכת ולחתום על הטופס הזה עד שהוא יחזור לנורמליות". כמו כן, גם בישיבת הר המור הודיעו שיפסיקו לתרום דם.

אחת לשלושה חודשים בממוצע מגיעה ניידת תרומות דם לישיבות, ובני הישיבה תורמים דם. ההודעות האחרונות יצאו בשל מה שהם מזהים כפגיעה בערכי המשפחה המסורתיים וככניעה ל"הלך רוח פרוגרסיבי ומטשטש זהות".

ישיבת הר המור (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
לא יסכימו לתרום דם, ישיבת הר המור | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

זוהי לא הרפורמה הליברית היחידה שנערכה מד"א בנושא תרומות דם. לאחר שבעבר נאסר על גברים ששכבו עם גברים לתרום דם, לפני כחודשיים הודיע שר הבריאות ניצן הורוביץ שכל ההגבלות על תרומות דם של בני הקהילה הגאה יוסרו. ביום שני אף הגיע הורוביץ  לתרום דם בתחנת מד"א בירושלים. "התיקון ההיסטורי מאפשר ליצור שוויון ויסייע בהרחבת מערך תורמי הדם המתנדבים, לטובת אזרחי המדינה הזקוקים למנות דם בשגרה ובעת חירום", אמר אז מנכ"ל מד"א אלי בין. "אני קורא לכלל הציבור להגיע ולתרום דם - בלי הבדלי דת, גזע, מין ונטייה מינית למען ערבות הדדית ובשביל כולם".