יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דויד דוחה על הסף הצעות לקיצור ימי החופשה של המורים. "ימי החופשה של המורים הם חלק מהסכמים של שנים, זה חלק מההטבות שלנו", אמרה היום (שלישי) בדיון בנושא בוועדת החינוך של הכנסת. במדינת ישראל לא רוצים עובדים, במדינת ישראל רוצים עבדים, ואני מודיעה בצורה חד משמעית - לא ניתן לזה יד".

מחלקת המחקר של הכנסת הציגה נתון לפיו ההפרש בין ימי החופשה של התלמידים להורים העובדים בישראל עומד על כ-76 בשנה. ישראל מובילה גם במספר שעות הלימוד בקרב מדינות ה-OECD.

במהלך הדיון הציגו נציגי בנק ישראל ומשרד האוצר את עמדתם לפיה יש לקצץ את מספר ימי החופשות של התלמידים כדי להקל על ההורים וכדי לחסוך כסף למשק. בין השאר הוצעו מתווים שונים, ביניהם שינוי מועד חופשת הקיץ וחיבורה לחופשות חגי תשרי וביטול חופשות איסרו חג ועוד. בבנק ישראל מעריכים כי ניתן לקצץ 23 ימים בשנה ולחסוך בכל שנה יותר ממיליארד שקלים, ואולי אף יותר מזה.

"עובדי הוראה הם אנשי חינוך, הם לא שמרטפים", הגיבו בהסתדרות המורים. "מדינת ישראל צריכה לעסוק בחיזוק מעמדם של המורה והגננת, בהעלאת שכרם, בצמצום מספר התלמידים בכיתה ולא בימי החופשה שלהם, שאינם גבוהים מהמקובל במדינות האיחוד האירופי ובמדינות ה-OECD".

יו"ר ועדת החינוך ח"כ שרן השכל ציינה כי יש למצוא פתרון שלא פוגע בשכרם של המורים. "צריך להבין, יש פה מצוקה מאוד מאוד קשה גם של ההורים, גם של מורים שהם הורים", אמרה.