סערת בן & ג'ריס: שרת הפנים, איילת שקד הגיעה הבוקר (רביעי) למפעל בן & ג’ריס הישראלי לחזק את הבעלים, אבי זינגר שהתנגד להכרזת חברת האם שלא למכור יותר גלידות בשטחים הפלסטיניים הכבושים. "לא את בן & ג’ריס הישראלי צריך להחרים - הפוך. צריך לקנות בן & ג’ריס בישראל ולהילחם במותג האמריקני", אמרה השרה שקד.

"אבי זינגר, המנכ"ל של בן & ג'ריס ישראל נלחם כבר כמה שנים מלחמת חורמה נגד ארגוני ה-BDS", קראה שקד. "הוא מסרב לקבל את התנאי של בן & ג'ריס העולמי להחרים חלקים מישראל, ואנחנו נעשה כל מה שצריך כדי להפוך את ההחלטה שלהם".

שקד טענה כי יש לפעול נגד בן & ג’ריס האמריקאית, ושיתפה כי אנשי מדינה פועלים כעת מול גורמים יהודים, קהילות אוונגליסטים ותומכי ישראל בארה"ב כדי שיחרימו שם את הגלידה עד שהחברה לא תשנה את החלטתה. "ממשלת ישראל תעשה כל מה שהיא יכולה במישור המשפטי, הצרכני והדיפלומטי נגד היצרן האמריקאי על מנת לשנות את ההחלטה הזו".

שרת הפנים איילת שקד בביקור תמיכה במפעל בן & ג'ריס

בהודעה שפורסמה מטעמה, כתבה שרת הפנים: "אני קוראת לאזרחי ישראל - את בן & ג’ריס הישראלי צריך להמשיך לקנות, המפעל הזה מעסיק 160 עובדים ועוד הרבה משקים חקלאיים באזור. יש לנו עד תום הזיכיון בעוד שנה וחצי כדי לשנות את ההחלטה האנטישמית הזו".

ביום שני האחרון הודיעה חברת הגלידות הבינלאומית כי תפסיק למכור את הגלידות שלה בשטחים הפלסטיניים הכבושים ושהיא מתכוונת שלא לחדש את הסכם הפצת הגלידה עם הזכיין הישראלי הנוכחי. בחברת בן & ג'ריס ישראל מיהרו להבהיר כי הם מתנגדים בתוקף להחלטת החברה העולמית וקראו לממשלה ולציבור שלא לאפשר להחרים את ישראל.

שרת הפנים איילת שקד בביקור תמיכה במפעל בן & ג'ריס

משרד החוץ האמריקני התייחס אתמול להחלטת החברה ואמר כי באופן כללי הממשל האמריקני מתנגד לכל ניסיון לדה-לגיטימציה של ישראל. במקביל, בעלי עסקים בניו יורק הודיעו כי הם מצמצמים את מכירת מוצרי החברה: אבי קנר, בעלי רשת "מורטון וויליאמס" שיש לה 16 סניפים בניו יורק, הודיע כי יצמצם ב-70 אחוזים את מכירות הגלידה המפורסמת, וטען כי חברות נוספות ילכו בצעד הזה, גם כדי לתמוך בישראל, אבל גם כדי לעשות הפרדה בין הפוליטיקה לבין מה שקורה בחנויות המזון ובעולם העסקים.