חודשיים וחצי אחרי האסון במירון, האסון האזרחי החמור ביותר בתולדות המדינה שגבה את חייהם של 45 מתפללים והוביל לפציעתם של יותר מ-100 נוספים, והמצב בשטח לא השתנה. מתחם של עשרות מתפללים תלוי על המדרון, מכולות שעומדות באוויר, מבנים ללא היתר וגשרים צרים ומסוכנים; כל אלה עדיין עומדים על תילם באתר ומשמשים את אלפי המתפללים שפוקדים את הקבר דרך קבע, ונראה שהאסון הבא מעבר לפינה.

 

האסון במירון, תל אביב (צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90 )
"אלו חיים על הנס" | צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90

בחודש שעבר הודיעה רשות האכיפה במקרקעין למנכ"ל ועדת החמישה כי ישנם מבנים רבים שנבנו והוצבו ללא היתר הנדרש, ויש לפעול על מנת להרוס את המבנים הללו תוך 14 יום. למכתב צורפה רשימה ארוכה של עשרות מבנים מסוכנים וגם מפה שמפרטת את המיקום של כל נקודה כזו, אבל דבר לא נעשה. המשטרה שעוד חוקרת את האסון ביקשה לא לפגוע במסדרון המוות עד שמהנדס מטעמה יסיים לבדוק, ועדת החקירה הממלכתית מעדיפה שההריסות ימתינו עד לסיור שלה במקום - והגופים שאמורים לנהל את המירון סומכים על חסדי שמיים.

בחודשיים האחרונים האתר במירון התפצל. יש את הקבר המוכר, הרשב"י שלמעלה, זה שמושך בעיקר מתפללים, ויש נקודת ציון טרגית וכואבת מתחת לאתר, זו שהפכה אבן שואבת לסקרנים. "עשר שנים אנשים באים, שואלים פה 'איפה רבי שמעון?' פתאום בחודשיים האחרונים אנשים שואלים 'איפה הטרגדיה?'", סיפר יוסף ביטון, מתפלל במירון.

 

סכנת מירון אלפים ממשיכים לעלות לקבר הרשב"י (צילום: חדשות 12)
אלפים ממשיכים לפקוד את הקבר | צילום: חדשות 12

אברהם שלום, המתגורר במירון, הוסיף: "הקבר הפך להיות אתר תיירותי, עלייה לרגל. באים יותר אנשים, כולל מי שלא היה בדרך כלל. מגיעים אוטובוסים של תלמידים, של תיירים". והאם מפריע להם לדעת שהמבנים מועדי האסון לא חוקיים ומסוכנים? "מה פתאום", אמר שלום, "אלה חיים על הנס".