"שינוי תפיסה": ראש אגף כוח אדם בצה"ל הכריז על מהפכה בשיטת מיון ושיבוץ המתגייסים לצה"ל. על פי השיטה החדשה, השיבוץ של כל חייל ייעשה על פי פרופיל אישי ועל בסיס ציון בהתאמה לכל מקצוע. בצה"ל אמרו כי הדבר נעשה במטרה לשדרג את הליכי המיון בצבא ולהוביל בסופו של דבר להקטנת אחוזי הנושרים מהמסגרת הצבאית.

אסטרטגיית המיון החדשה שתיקרא "אנשים בתנופה" תכלול תוכנית שמטרתה לייעל את שיטת שיבוץ המתגייסים לצה"ל. במסגרתה, יצומצמו משך ומספר המיונים, וכן יתקיימו תהליכי מיון מרחוק לחלק מהמתגייסים. כמו כן, ייקבע מדד שוויוני בין גברים ונשים שיהיה מונגש גם לפריפריה. המטרה היא ליצור "מיון מתקדם, הוגן ושוויוני שיכוון לפרט" ו"מיצוי הפונטנציאל האישי" של כל אחד. 

 תם עידן הקב"א, שינוי מודל הדפ"ר

גם שיטת הגיוס לתפקידים הקרביים תשתנה ותתבסס על מדדים חדשים. בהם, מדד פ"י (התאמה לפיקוד) שינבא את סיכוייו של החייל ליציאה למסלול קצונה במהלך השירות הצבאי. אותו מדד יתעדכן במהלך השירות לאחר הצו הראשון, לאחר ההכשרה בקורס מכ"ים ובמבדקי הקצונה. כמו כן, ייבדקו מדדי התאמה של המתגייסים בהתאמתם לתפקידי לחימה נוספים - לכל תפקיד לחימה פותח אלגוריתם שונה - כך לדוגמה יהיה ציון התאמה שונה למי שמיועד לאיסוף קרבי וציון שונה לשריון.

ראשית, יום המא"ה - יום מיונים שהיה מיועד עד כה רק למתגייסות, יתקיים גם עבור מתגייסים. במסגרתו, ייבחנו הכישורים והמיומנויות של כל מתגייס ויתקיים ריאיון אישי עמו. שנית, ישתנה מודל הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני המשקף את היכולת השכלית של המתגייס): רמת הקושי בסדרת השאלות שתוצג לכל מתגייס תשתנה בהתאם לתשובותיו, וזאת במטרה "לספק לו תחושת מסוגלות והוגנות". כמו כן, יתווסף מבחן צורני ותהיה שקיפות בציונים של המבחנים.

בנוסף, יבוטל מדד הקב"א (מדד מיון לאיתור ולשיבוץ לתפידים על פי נקודות חתך) ומעכשיו יקבלו המתגייסים ציון שיותאם למקצוע. אותו ציון יתבסס על סיכויי ההצלחה של אותו מתגייס בתפקיד ועל רצונותיו, אך גם על בסיס עמידה בתנאי סף וצרכי הצבא.