המצות - להיט בחברה הערבית: מסתבר שערביי ישראל כבר מזמן התאהבו במצות של פסח ומסתערים על השווקים בחג האביב כדי ליהנות מהמוצר שנמכר רק בסמוך לחג. מה עומד מאחורי הטירוף שכבש את ליבו של המגזר?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במכולת השכונתית בשכונת כבאביר בחיפה המצות אזלו מזמן מהמדפים ומסתבר שזה כבר לא חדש - בעלי המכולות באזור מתכוננים לפסח עבור הלקוחות הערבים יותר מאשר לאלו היהודים. "אנחנו אוכלים מצות ואוהבים אותן עם ממרח שוקולד וריבה", שיתף אבו עלאא, תושב השכונה.

האשם עואלי, בעלים של מכולת שכונתית בחיפה וביישוב אעבלין לא מופתע מהביקוש הרב למצוות: "מי שצורך את המצות בתקופה הזאת זה המגזר הערבי", הוא אומר. "שני לקוחות באו לפה עכשיו וביקשו - וכבר אין לי. בכל המגזר, לא רק בשכונות הערביות, גם בכפרים. אצלנו מחכים לזה שפסח יגיע וקונים את זה, זה מוצר דרוש".

מפעל מצות
מפעל מצות

אצל מהא עודה מחיפה זה כבר הרגל של שנים בבית המשפחה: "אני אוהבת את זה עם שוקולד, עם ריבת תות וגם אם מוסיפים לזה קצת חמאה. אנחנו מאוד מחכים לרגע שמגיע פסח כדי ליהנות ולאכול מצות. אנחנו זוללים את זה בלי הפסקה. אני מרגישה שאני אוכלת ורוצה עוד. זה זה יותר טעים מלחם".

בחברת "מצות אביב" אומרים שבשנים האחרונות חלה עלייה במכירות בחברה הערבית, לרשתות השיווק הערביות דבאח וקינג סטור. עבד אלמג'ד סאלח, סמנכ"ל הרכש בקינג סטור אמר: "הלקוחות שואלים 'איפה המצות?' ולוקחים. בדרך כלל מציגים את זה בחנות בערימות. במגזר אוהבים להתנסות בכל פעם במוצרים אחרים".

מפעל מצות
מפעל מצות

ביישובים המשותפים, ביניהם חיפה, ישנם רבים שרואים במצות כסמל לחיים משותפים ונהנים ממאכל החג המסורתי. תופתעו לגלות שהמצות אהובות לא רק בקרב ערביי ישראל, וכי לפני כמה שנים המצות הפכו למצרך מבוקש גם בגדה המערבית.