"צריכים לנקוט צעדי חירום": קצב התפשטות התחלואה בקורונה בנפאל מדאיג מאוד, כך פורסם היום (חמישי) ב-CNN. כמות מקרי ההידבקות בנגיף במדינה מרקיעה שחקים, בתי חולים בתפוסה מלאה והממשלה מבקשת עזרה ממדינות אחרות. בנפאל מדווחים כי על כל 100 אלף תושבים יש בממוצע 20 נדבקים חדשים מדי יום. מדובר בנתון מדאיג מאוד, אשר מזכיר את כמות הנדבקים שדיווחה הודו לפני כשבועיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מהנתונים ששלחה ממשלת נפאל לפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום בסוף השבוע שעבר, עולה כי 44% מבדיקות הקורונה שבוצעו במדינה נמצאו חיוביות. "מה שקורה בהודו כרגע הוא תצוגה מקדימה ומחרידה לעתידה של נפאל", אמרה יו"ר הצלב האדום של נפאל, ד"ר נטרה פרסאד טימיסינה. "תחזית זו עלולה להתממש בקרוב אם בנפאל לא ינקטו צעדי חירום לבלימת המגפה שגובה בכל רגע ורגע עוד קורבנות".

משתנה נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שמערכת הבריאות בנפאל שברירית יותר מזו של הודו. בנפאל ישנם פחות רופאים לנפש ושיעור המחוסנים נמוך בהרבה משכנתה. כמו כן, אחוז הנדבקים הגבוה מעיד על כך שבנפאל לא מצליחים לנקוט צעדים מועילים לקטיעת שרשראות ההדבקה.

אכיפת הגבלות קורונה בהודו (צילום: רויטרס, רויטרס_)
אכיפת הגבלות הקורונה בהודו | צילום: רויטרס, רויטרס_

מסתמן כי מה שהוביל לזינוק המהיר בתחלואה הוא השילוב בין האירועים הציבוריים ההמוניים שהתקיימו במדינה, בהם: פסטיבלים, כנסים וחתונות – לבין השאננות הציבורית הכללית ששררה במדינה והפעולה הממשלתית האיטית לטיפול בנדון.

"המצב מחמיר מיום ליום וזה עלול לצאת משליטה בעתיד", אמר ד"ר סמיר אדחיקרי, דובר משרד הבריאות והאוכלוסייה בנפאל. אף על פי שנפאל סגרה את גבולות המדינה והטילה סגר באזורים שנפגעו קשה במיוחד, כולל בקטמנדו הבירה, עדיין יש החוששים שהמדינה לא תצליח למגר את התחלואה בתקופה הקרובה ותידרש להשיג חיסונים.