השיטות של אגף השיקום מעוררות מחלוקת: בחקירות שעורכת מחלקת השיקום במשרד הביטחון משקיעים מאמצים כדי לאסוף רקע על העבר של הלומי הקרב שחשים מצוקה - וכך נפגע הסיכוי שלהם לקבל טיפול. המסמכים שהגיעו לידינו וחשפנו הערב במהדורה המרכזית לא מבשרים על אופטימיות, לאחר שאיציק סעידיאן, נכה צה"ל בן ה-26 הצית עצמו שלשום מול משרדי האגף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במסמך רשמי של אגף השיקום שנקרא "דף טיפול בתיקי נפש", ניתן לראות באופן ברור כי נעשות פניות כדי לקבל את גיליון הציונים שהיה לנכי צה"ל מתקופתם כתלמידים - במטרה לקבוע באמצעותו את אחוזי הנכות. בתוך כך, לא מסתפקים בזה ואף מבררים אם הלוחם טופל על ידי יועצת או פסיכולוג. למרות שהמסמכים מעידים בעד עצמם, כשפנינו למשרד החינוך - טענו כי הם לא משתפים פעולה בנושא.

במסמך ששייך לוחם שתבע על פוסט-טראומה והגיע לידינו, נכתב כי הציונים שהיו לו טובים, אך ההתנהגות טעונה שיפור. עוד מפורט בו אודות שיחה שערך עם המחנך - ובה הובהר לו שהתנהגות שלו לקויה ולא הולמת את בית הספר.

במסמך השלישי שחשפנו, ניתן לראות טבלה הכוללת פירוט על כמות האיחורים, האיחורים והחיסורים מתקופתו כתלמיד. הסיבה - באגף השיקום של משרד הביטחון מנסים להראות אי יציבות קודמת, דיכאון וחרדה ולבדוק את הרלוונטיות בין הציונים וההתנהגות של תלמיד בבית הספר לבין מה שקרה לו בצבא. דרך פעולה זו פוגעת בסיכוי של נכי צה"ל לקבל טיפול הולם ומעוררת ביקורת, ימים ספורים בלבד לאחר המקרה המצער שבו סעידיאן הצית עצמו.

 לפני טקס המשואות המסורתי, עשרות מפגינים הגיעו בשעה זו להר הרצל בירושלים - כמחאה על יחס המדינה כלפי לוחמים הסובלים מפוסט טראומה ובני משפחותיהם. במסגרת המחאה, המפגינים דרשו ממקבלי ההחלטות לפעול באופן בהול למען זכויותיהם של לוחמי צה"ל הסובלים מהלם קרב ולמנוע אובדן בנפש. "השתלם לכם שלא נחזור בחיים - אבל אנחנו לא נוותר על זכותנו לעצמאות. הגיע הזמן שתילחמו עלינו כמו שאנחנו נלחמנו בשבילכם", מסרו המפגינים.