בשנים האחרונות, וללא קשר לקורונה, פארקי המים הגדולים בישראל נסגרו לחלוטין. כיום בישראל החמה נותרו רק שלושה פארקי מים: המימדיון, ימית 2000 ושפיים, שבימים אלו מתכוננים סוף סוף להיפתח אחרי הקורונה, בחג השבועות.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ה"לונה גל", פארק המים הראשון בישראל הוקם ב-1984 ובשיאו רחצו בו כ-1,500 איש ביום. אחרי שנים של קשיים כלכליים הוא נסגר סופית בשנה שעברה, נמכר ליזם וכעת עומד נטוש. גורל דומה היה ל"אשקלונה", פארק המים השני בגודלו אחרי ה"לונה גל". "אשקלונה" הוקם בסוף שנות השמונים, ונסגר בשנת 2014 לאחר שנקלע לקשיים כלכליים ובעקבות ירי על אשקלון.

 

פארק מים (צילום: חדשות 12)
כיום בישראל החמה נותרו רק שלושה פארקי מים | צילום: חדשות 12

לפני כמה שנים הכריזו באשקלון על הקמת פארק מים חדיש, אך הפרויקט נשאר בתחום ההכרזות עד כה. מנכ"לית פארק המים שפיים שרה רם קליין סיפרה על הקושי: "להחזיק פארק מים זה דבר רציני. זו המון עבודת אחזקה, שטח מאוד גדול, ובסוף עובדים בסך הכול שלושה-ארבעה חודשים".

בצד החיובי, אחרי הרבה שנים שחונות וחלומות רטובים, פארק המים "ספלאש" ייפתח השנה לראשונה באילת. פארק המים הענק, בגודל 20 דונמים, מיועד לכל הגילים, מילדים קטנים ועד פנסיונרים. היזמים רן אקשטיין ועופר גלזר מתכננים לפתוח עוד הקיץ את הפארק. אחרי השקעה של 85 מיליון שקלים הם מקווים שהוא יכיל 4,000 מבקרים ביום ויהיה פעיל בכל חודשי השנה.

 

פארק מים (צילום: חדשות 12)
פארקי המים הגדולים בישראל נסגרו עקב קשיים כלכליים | צילום: חדשות 12

לא רחוק משם נפתח לראשונה מלון עם פארק מים חדש. "יו ספלאש ריזורט" הושק בחודש האחרון בקיבוץ אילות הסמוך לאילת והוא פארק המים היחיד כרגע שבו אפשר להתקרר מחום הקיץ – בעלות של 110 שקלים לאדם. בחג המים ייפתח גם מלון חוף גיא, מלון ותיק עם פארק מים על הכינרת.