פרסום ראשון: לא יוגשו כתבי אישום כנגד החשודים בפרשת מותו של החייל אריאל צפריר שמת לפני כחצי שנה במסיבת טבע בדרום - כך נודע היום (שלישי) ל-N12. פרקליטות מחוז הדרום עדכנה את עו"ד עדי כרמלי, סנגורם של שניים מהחשודים בפרשה, כי החליטה לגנוז את תיק החקירה שניהלו בימ"ר לכיש מבלי להגיש כתב אישום.

"פרצתי בבכי כשהודיעו על סגירת התיקים", סיפרה ענת, אימו של אריאל. "לא ייתכן שמת בחור צעיר במסיבה בזמן הקורונה, והפרקליטה אומרת שהיה להם אישור למסיבה. אם זאת הייתה מסיבה שיש לה אישור, לדבריה של הפרקליטה, אז אריאל היה חי היום. אבל אריאל מת. מת ואיתו מת הלב שלי. ונשבר לנו הלב, המשפחה שלי מרוסקת. אנחנו כל יום קמים למציאות קשה ומנסים לשרוד".

לדבריה של ענת המשטרה קיבלה כמה אזהרות על המסיבה אך לא הגיעו למקום, "מהסיבות שאלוהים יודע למה, ואנחנו יודעים שאריאל שלי המתוק מת. הוא מת בסופו של דבר מהחום - החום הרג אותו. החום הרג אותו כי אף אחד במסיבה הזאת לא חשב אולי להרטיב אותו, לא היה שם שום מבוגר אחראי שידאג לו, לא היה פרמדיק. והמארגנים של המסיבה לא הצילו אותו, שאף אחד לא יספר לי סיפורים. הם הביאו אותו במצב כבר של פרכוס, כשהוא כבר חצי מת".

אמו של אריאל שהתמוטט ומת במסיבת הטבע (צילום: החדשות 12, החדשות12)
ענת, אימו של אריאל, ואחיו יואב | צילום: החדשות 12, החדשות12

ענת סיפרה כי היא דואגת לכל ציבור המבלים במסיבות. "אני לא רוצה שזה יקרה לאף ילד, לאף נער, לאף משפחה – הלוואי אמן שכולם ילכו למסיבות ויחזרו בריאים ושלמים - אבל לא ייתכן שמארגנים של מסיבה יוצאים ככה כי הם לקחו איזה עורך דין יקר ויצאו בלי כלום".

האירוע הקשה התרחש בחודש ספטמבר האחרון, שבועיים לפני ראש השנה, בסוף שבוע שהוגדר כאחד מהימים החמים בשנה. אריאל צפריר, טוראי בחטיבת יהודה, ואחיו עידו יצאו לפנות בוקר לבלות במסיבת טבע בשמורת פורה שבדרום. עידו החליט לשוב הביתה ב-11 בבוקר, בעוד אריאל ביקש להישאר במסיבה. לדברי המשפחה, כעבור כשעה חש אריאל ברע והתמוטט. חבריו נשאו אותו לחניון השמורה מחוסר הכרה והזעיקו את מד"א. על פי רישומי מד"א, האמבולנס הגיע כעבור 17 דקות. צוות מד"א החל לבצע בו פעולות החייאה, וב-14:01 הוא פונה לבית החולים סורוקה שבבאר שבע, שם נקבע מותו.

בראיונות שנתנה המשפחה לתקשורת אחרי האסון אמרו בני משפחתו של אריאל ז"ל כי לא ידעו דבר על המתרחש. בסביבות השעה 15:00 קראה אימו ידיעה באינטרנט על צעיר בן 19 שפונה ממסיבת טבע לסורוקה במצב אנוש. "אריאל לא ענה לטלפונים שלי, ואני ידעתי שזה הוא", היא סיפרה וקולה נשבר, "הערתי את עידו, ביקשתי ממנו לנסות להתקשר לחברים שלו בטלפון ולברר מה קרה. צעקתי לאילן - 'נוסעים לסורוקה, עכשיו!'. לאורך כל הנסיעה לבית החולים, שעה וחצי, בכיתי וצרחתי. הייתה לי הרגשה שמשהו איום קרה, שאיבדתי את הילד. אני לא יודעת להסביר את זה. אני זוכרת שאמרתי לעצמי, אלוהים אדירים, זה לא יכול להיות, אבל בבטן הרגשתי כאב חד, כאילו אני מתה מבפנים. זה היה פחד שלא הרגשתי מעולם קודם".

חוקרי ימ"ר לכיש עיכבו בזמנו לחקירה ולמתן עדות עשרות חוגגים, וכן את מארגני האירוע. ארבעה מהמארגנים הובאו לבית המשפט להארכת מעצר בחשד לעבירות המתה, שיבוש הליכי חקירה וניהול עסק ללא רישיון. הם שוחררו כעבור ימים אחדים בתנאים מגבילים.

לאחר האסון הורה מפקד המחוז הדרומי של המשטרה, ניצב יורם סופר, לבצע בדיקה מקיפה של הטיפול באירוע בעקבות עדויות מהן עלתה תמונה מטרידה של שוטרים שפעלו לא כפי המצופה מהם, וההנחה שאילו היו מגיעים בזמן אל צפריר הוא ככל הנראה לא היה מוצא את מותו מיובש וחום קיצוניים.

האזור שבו התקיימה מסיבת טבע (צילום: דוברות המשטרה)
האזור שבו התקיימה מסיבת הטבע בה מצא אריאל את מותו | צילום: דוברות המשטרה

עו"ד עדי כרמלי, סנגורם של שניים מהחשודים בפרשה, מסר בתגובה: "אין ספק שמדובר באירוע שתוצאתו היא טרגדיה, יחד עם זאת כבר בשלב המעצר טענו בפני בית המשפט כי התמונה הראייתית שונה מכפי שציירה המשטרה. טענותינו הועלו גם אל מול הפרקליטות ואני מברך על החלטתה להורות על סגירת התיק. טוב תעשה המשטרה אם תשלים את בדק הבית לגבי אופן טיפולה באירוע".

עורך הדין עדי כרמלי
עו"ד עדי כרמלי

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "לאחר בחינה יסודית של חומר הראיות שנאסף בתיק, לרבות עיון מעמיק בחוות הדעת של המכון לרפואה משפטית, הגיעה הפרקליטות למסקנה כי לא ניתן לייחס אחריות פלילית למי ממארגני המסיבה, אשר בפועל פינו את אריאל ז"ל מהמסיבה והזמינו את שירותי ההצלה על מנת לסייע לו. אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה".