N12
פרסומת

הקרב על ל"ג בעומר: הילדים יוצאים נגד האיסור על הבערת אש בחג

למרות הצו האוסר על הדלקת מדורות, בתחנות כבאות רבות מתכוננים לקראת החגיגות מחר • בעוד רבים מהילדים עצובים על ביטול החגיגות המסורתיות, רבים אחרים מברכים על ההחלטה • "זה מהלך קיצוני מדי, אפשר היה למצוא את האיזון בין איכות הסביבה והחוויה של החג"

אבי סדרינה
פורסם:
הקישור הועתק

לפני שבוע חתם נציב הכבאות וההצלה, רב-טפסר דדי שמחי, על צו האוסר להדליק מדורות ברחבי הארץ. למרות האיסור, בתחנות הכבאות וההצלה של מחוז ירושלים עשו אתמול הכנות אחרונות לקראת היום (חמישי) - ונערכים לכל תרחיש. "בסוף כולם באים לחגוג את החג", אמר שי נחמיה, קצין כבאות במחוז ירושלים. "אנחנו לא מחפשים להרוס לאף אחד. להפך, אנחנו דואגים לשלום הציבור".

"אנחנו יודעים שאנחנו אחרי שנת קורונה ובשנה שעברה הציבור לא חגג במלוא העוצמה", הסביר נחמיה. "אנחנו כן נאפשר לחגוג מצד אחד, אבל מהצד השני, מי שלא יעמוד בהנחיות - משטרת ישראל והרשויות המקומיות יאכפו".

רבים מהתושבים מרוצים מהאיסור על הבערת אש במהלך החג, אך הילדים ברובם פחות מרוצים מהחגיגות השנה, שילבשו צורה אחרת. משפחת ורקוני חיכתה לל"ג בעומר שבועות רבים, אבל אז הבינו שאחרי שנת הקורונה גם השנה הם לא יבלו מסביב למדורה. "קצת התאכזבתי מזה שלילדים שלי לא תהיה את החוויה הזאת", אמרה האם שני. "זה מהלך קיצוני מדי, אפשר היה למתן, אפשר היה למצוא את האיזון בין איכות הסביבה והחוויה של לחוות את החג כמו שהוא".

"גם אותי זה ביאס מאוד כי אי אפשר להדליק מדורות ואי אפשר לעשות חגיגות", הסכימו הילדים שירה, יונתן ועומר. "גם לא יכולנו לאסוף עצים ודברים בשביל המדורה".

מדורת ל"ג בעומר (ארכיון)
החגיגות ילבשו צורה אחרת. מדורת ל"ג בעומר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

"למרות שזה ממש ממש כיף, עדיין זה לא שווה את זה שזה מזהם את כדור הארץ", אמרה מאיה מרעננה. "השעות האלה של הכיף לא שוות את הזיהום", הסכים מיכאל. יש עיריות שביקשו אישור מיוחד להדליק מדורות מרכזיות - ולשם כך הן הקצו מקומות מצומצמים ומבודדים, שבהם ניתן יהיה להבעיר מדורה.

"לציבור יש המון רצון להדליק מדורות, זה סך הכול מנהג יפה, אהוב מאוד", אמר קב"ט עיריית בת-ים שלומי חזוני. "יש לנו ארבעה מתחמים שבהם אפשר להדליק מדורות, כשכולם תואמו, אושרו וערכנו בהם לא מעט פעולות כדי לאפשר את זה".

פרסומת
מדורה בכפר יונה
"זה סך הכול מנהג יפה, אהוב מאוד". בחלק מהעיריות יקצו שטחים למדורות | צילום: חדשות

גם בהר מירון נערכו בימים האחרונים לחגיגות, תוך הגבלה לשלוש מדורות בלבד. "השנה ברוך השם התבטל החולי, ואנחנו מתכוננים לקראת עלייה של מאות אלפים, לכבוד ההילולה של רבי שמעון בר יוחאי", אמר דוד זאקי שכבר הספיק לעלות להר.

הרבה אנשים, בעיקר ילדים, חיכו להדליק מדורות ולהמשיך את המסורת של ל"ג בעומר. אבל יכול להיות שהגיע הזמן לנסות מסורת חדשה, שמותאמת לתקופה הנוכחית.