N12
פרסומת

רמת גן: בור ענק בעומק של 3 מטר נפער באמצע סלון של דירה בעיר

ראש עיריית רמת גן פרסם תמונה של האירוע המפחיד, והסביר: "זה קרה בעקבות פריצה בדופן פרויקט בנייה צמוד" • עוד אמר שבעקבות המקרה שני בניינים בעיר הוגדרו כמסוכנים ופונו מדייריהם • המשטרה: "חשש לקריסה כללית של הבניין, גורמי המקצוע מטפלים במקרה"

אור רביד
פורסם:
הקישור הועתק

ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן פרסם היום (שלישי) בעמוד הפייסבוק שלו תמונה של דירה ברחוב אשתאול שמתחתיה "ברחה הקרקע", ובעקבות כך נפער בור ענק בעומק 3 מטר בסלון. שאמה הכהן ציין שהמקרה אירע בעקבות פרויקט בנייה בסמוך, ואמר שהאירוע ייבדק.

דקות לאחר האירוע, המשטרה עדכנה שהיא פועלת לפינוי דיירי הבניין בעקבות קריסת הקרקע במרכז המבנה. "הבור נפער באופן המסכן את דיירי המקום ויש חשש לקריסה כללית של הבניין", נמסר מהמשטרה. "השוטרים זימנו את בעלי המקצוע הנדרשים לבחינה וטיפול".

בור שנפער בתוך דירה במת גן
בור שנפער בתוך דירה במת גן | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של כרמל שאמה הכהן

שאמה הכהן אמר באשר למקרה שבעקבות התופעה, בניין נוסף ברחוב רש"י 10 שהוגדר גם הוא כמסוכן פונה מדייריו. "מהנדסי המבנים המסוכנים שלנו כבר בשטח יחד עם אנשי הרווחה", אמר ראש העירייה. "הם מתודרכים לוודא שאף אחד לא נותר בסכנה או בחוסר מענה כתוצאה מאובדן קורת הגג בהפתעה".

עוד הוסיף שאמה הכהן שהאירוע ייבחן בקפידה בידי גורמי המקצוע הרלוונטיים: "ביקשתי דוח מסקנות אם מדובר באירוע בלתי נמנע או ברשלנות של החברה שחפרה ודיפנה את הפרויקט הצמוד רש"י 12 שכרגע בבנייה".