היחידה מבין מדינות העולם המערבי שמגבילה את חזרת אזרחיה מחו"ל ואוסרת על מי מהם להיכנס לתחומה היא מדינת ישראל. לפי מאגר ההנחיות של איגוד התעופה הבינלאומי, IATA, בימי הקורונה כמעט כל מדינות העולם אוסרות על כניסת נוסעים לתחומן. עם זאת, אזרחים מוחרגים מההנחיה הזו - ונדרשים לעמוד בתנאים מסוימים כדי למנוע כניסת חולים חדשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כך למשל, ניו זילנד אסרה על כניסת נוסעים לתחומה, פרט לאזרחי ניו זילנד, תושבי קבע בניו זילנד, ובני זוג או ילדים של אזרחים או תושבי קבע בניו זילנד. הנכנסים נדרשים להציג בדיקה שלילית לקורונה, עליהם לעבור בדיקה רפואית ולשהות בבידוד במשך 14 יום.

גם בריטניה אוסרת על כניסת נוסעים משורה של מדינות; עם זאת, בממלכה מחריגים אזרחים בריטיים מההנחיה – והם נדרשים לבידוד של 10 ימים ו-2 בדיקות שליליות לפני שיוכלו להמשיך בדרכם. גם מדינות האיחוד האירופי שאוסרות כניסה של נוסעים ממדינות מסוימות מחריגות את אזרחי ארצן.

נגיף הקורונה בבריטניה (צילום: שי פרנקו)
צילום: שי פרנקו

לאחר סגירת נתב"ג לפני כמה שבועות למעט מקרים חריגים בלבד הותרה כניסתם של כמה מאות ישראלים בכל יום. השבוע הוחלט לצמצם דרמטית את מכסת ההיתרים לכניסת ישראלים ארצה – עד לכדי מכסה של 200 אישורי כניסה ביום בלבד.

בעקבות ההנחיה, יותר ממחצית מתוך כ-20 טיסות חילוץ שתוכננו לשבוע הבא בוטלו ו-7 בלבד ייצאו לפועל, אחת בכל יום. ישראלים רבים נמצאים בחו"ל ללא אפשרות לחזור לארץ.