בפעם הרביעית תוך חודש - אלפים השתתפו בתפילת יום השישי בכניסה לעיר אום אל פחם, שבסופה הם צעדו לכיוון תחנת המשטרה בעיר במחאה על אוזלת ידה של משטרת ישראל בטיפול בתופעת האלימות והפשיעה. המפגינים מחו גם על מותו של הצעיר מוחמד עיג'ו שנרצח לפני כשלושה שבועות בתוך ביתו והוא הקורבן הרביעי באותה משפחה תוך כשנה. כאות הזדהות - 150 יהודים הגיעו לתמוך במחאה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הרצח האחרון של אחמד חג'אזי שנורה בשוגג השבוע, הצית מחדש את גל המחאות הנרחב של רבים בחברה הערבית. אלפים נוספים צפויים לצאת להפגין הערב בכפר קרע, פורדיס, טמרה, נצרת, שפרעם וחיפה. באום אל פחם המוחים הפנו את זעמם נגד מפקד התחנה, שהתראיין השבוע לתחנת רדיו והאשים לטענתם את החברה הערבית שהבעיה היא אצלה בגלל התרבות שלה.

המפגינים קראו קריאות נגד מפקד התחנה ודרשו ממנו להתפטר מתפקידו. ד"ר סמיר סובחי ראש העיר אום אל פאחם אמר ל-N12: "זכותו של הציבור הערבי גם באום אל פחם לדרוש את התפטרותו של מפקד התחנה שבה הוא מאשים תרבות במצב של פשיעה ואלימות. מפקדים לא עשו זאת בתל אביב או בבני ברק או כשהעדה האתיופית הציתה ניידות ותחנות משטרה, אבל כשערבי יוצא להפגין הם מדברים על חוסר תרבות ומנטאליות".

  אלפים מפגינים מול משטרת אום אל פחם

המפגינים עוד האשימו את המשטרה בשימוש בכוח מופרז כלפי המפגינים בהפגנות בשבועות האחרונים. אחד מהם אמר: "רק בגלל שהצוות שלכם של החדשות פה אז לא ראינו אלימות, המשטרה הכילה אותנו פעם ראשונה זה חודש. פתאום אנחנו מנומסים, אנחנו באנו להפגין נגד אוזלת ידה של משטרת ישראל ורוצים ביטחון אישי לתושבי אום אל פחם ובכלל לציבור הערבי בישראל".

גם ח"כ יוסף גברין תושב העיר נכח בהפגנה וגם הוא דרש חקירה על מה שקורה מבחינת התנהלות המשטרה. המארגנים מנעו מכ-20 קטינים לחזור שוב לציר 65 להצית צמיגים ואמרו להם "אין לנו אינטרס להבעיר, אנחנו באנו למחות וזה המסר שלנו".

תגובת המשטרה: משטרת ישראל מאפשרת ותאפשר מחאה וחופש ביטוי תוך שמירה על כללי החוק והסדר הציבורי. במחאות השונות משטרת ישראל נערכת בהתאמה למשתנים רבים, כאשר תכלית ההערכות היא לאפשר את חופש הביטוי ולשמור על הסדר הציבורי וביטחון הציבור.