בן 4 נהרג בתאונת דרכים סמוך לכפר יונה
הילד, תושב קלנסווה, נפגע מרכב והובא לחבירה עם צוות מד"א • הוא פונה לבית החולים לניאדו תוך פעולות החייאה, שם קבעו את מותו • המשטרה פתחה בחקירה לבירור הנסיבות ועיכבה את הנהג הפוגע לחקירה • הילד היה עם משפחתו בשטח חלקאי, שם עובד האב, ומסיבה שעוד לא ברורה - הוא הלך בסמוך לאחד מכבישי הגישה ונפגע

ילד בן 4, תושב קלנסווה, נהרג היום (שישי) מפגיעת רכב בשטח פתוח סמוך לכפר יונה. הוא הובא לחבירה עם צוות מד"א, שפינה אותו תוך פעולות החייאה לבית החולים לניאדו, שם קבעו את מותו. המשטרה פתחה בחקירה לבירור נסיבות התאונה ועיכבה לחקירה את הנהג הפוגע.
מחקירה ראשונית עולה כי המשפחה הייתה בשטח חקלאי לגידול תותים, שם עובד אב המשפחה. מסיבה שלא ברורה עדיין הילד הלך בסמוך לאחד מכבישי הגישה באזור ונפגע מהרכב של הנהג הפוגע, שהגיע למקום ונסע ברוורס. הנהג עוכב לחקירה ובוחני התנועה של מרחב שרון חוקרים את הנסיבות.
חובש מד"א רוני סימסולו סיפר: "כשהגענו למקום הביאו אלינו את הילד כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה וסובל מפגיעה רב מערכתית קשה מאוד. סיפרו לנו שהוא נפגע מרכב, מיד הכנסנו אותו לאמבולנס והתחלנו לבצע פעולות החייאה תוך כדי פינוי לבית חולים כשמצבו אנוש".
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בעשור האחרון מתו במהלך חג הפסח 59 ילדים מהיפגעות, מתוכם 37% ממקרי התמותה נגרמו מתאונות דרכים. "חג פסח בשנה שאחרי הקורונה מבטא יותר מהכול את השאיפה לחירות, ומשפחות רבות צפויות לנצל את החג לבילויים וטיולים", מסרה מנכ"לית הארגון אורלי סילבינגר. "עוד טרם כניסת החג כבר איבד את חייו ילד בגלל תאונה מיותרת וכואבת. קשה לחשוב על המשפחה שיצאה לטיול שהסתיים בטרגדיה איומה".