N12
פרסומת

5 מיליון כבר התחסנו, אז למה רק מיליון הוציאו את התו הירוק?

מתוך למעלה מ-5 מיליון ישראלים שכבר זכאים לתעודת מתחסן, רק כחמישית מהם הוציאו תו ירוק באמצעות האפליקציה • מתברר שרבים מהישראלים בוחרים להדפיס אישור מתחסן דרך האינטרנט – מה שמוביל לבעיות בהתנהלות מול בעלי עסקים שונים • לאחר יממה שבה כמעט כל המשק היה פתוח, עדיין אין אכיפה על פעילות התו הירוק – וזה מה שמתוכנן

עמליה דואק
המהדורה המרכזית
פורסם: | עודכן:
תו ירוק של האורחים במלון הרודס באילת שנפתח ביום חמישי
צילום: באדיבות רשת פתאל
הקישור הועתק

רק מיליון ישראלים עם תו ירוק דיגיטלי: מיליוני ישראלים שהתחסנו בשתי מנות נגד קורונה או חלו והחלימו כבר יכולים להוציא את התו הירוק באמצעות האפליקציה הייעודית של משרד הבריאות – אלא שרק מעט מהם בחרו לעשות זאת עד כה. מתוך 5 מיליון זכאים לתעודת מתחסן או מחלים, רק כמיליון הוציאו תו ירוק דרך האפליקציה.

במשרד הבריאות זיהו שרבים מהישראלים בוחרים להדפיס אישורי חיסון דרך האינטרנט – מה שיוצר בעיות קשות לבעלי עסקים, שכבר מתלוננים על הצורך לסרוק את האישור ונתקלים בקשיים לעשות זאת. בימים הקרובים צפוי לעלות קמפיין חדש לעידוד השימוש בתו הדיגיטלי שמאפשר למחוסנים ולמחלימים את החזרה לחיים.

משרד הבריאות, התו הירוק,
רק מיליון ישראלים הוציאו תו ירוק דיגיטלי | צילום: לע"מ, פלאש/90

האכיפה בשטח עוד לא החלה: אלפי פקחים יחלו את עבודתם תוך ימים

ביממה הראשונה שחלפה מאז שהמשק החל לפעול תחת התו הירוק, הפתיחה לא הייתה חלקה לגמרי. בשלב זה, אין עדיין כל אינדיקציה לכך האם היום הראשון לפעילות המשק במתווה התו הירוק והסגול היה הצלחה או כישלון – והסיבה היא שפשוט אין כל בקרה או אכיפה בשטח.

המשטרה לא אוכפת כרגע את התו הירוק - והאחריות אמורה להיות על הרשויות המקומיות, אלא ששם עוד לא החלו את מבצע האכיפה, שצפוי לצאת לדרך בימים הקרובים. בשלב הראשון, יחולקו אזהרות למפרי ההוראות, כשהכוונה היא להפעיל 2,000 פקחים שיאכפו את התקנות בכל הארץ.