לפני שבועות אחדים הנחה שר הביטחון אוחנה למנוע מאסירים ועצורים לקבל חיסון נגד קורונה, זאת בניגוד להנחייה מפורשת של משרד הבריאות. במכתב ששלחה המשנה ליועמ"ש, עו"ד עמית מררי, היא קבעה שלאוחנה אין סמכות לתת הנחיה כזו: "אין כל בסיס משפטי להבחנה בינם ובין האוכלוסייה הכללית בכל הנוגע למתן שירותי בריאות". משרד הבריאות יקצה 1,600 מנות חיסון לאסירים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אוחנה נימק את הנחייתו לשירות בתי הסוהר שלא לחסן את האסירים בכך "שמדובר במשאב לאומי מוגבל ובהתחשב בהתקדמות החיסונים בציבור הנורמטיבי הכללי". לכך השיבה המשנה ליועמ"ש כי "אנו סבורים שהחלטה זו ניתנה בחוסר סמכות - ולפיכך אינה יכולה לעמוד".

אילוסטרציה (צילום: kittirat roekburi, ShutterStock)
אסיר, אילוסטרציה | צילום: kittirat roekburi, ShutterStock

"מכוח הגבלת חירותו של האסיר, הרי שאין סמכות 'להעניש' את האסיר באמצעות שלילת זכויות נוספות מעבר למתחייב לפי גזר הדין", הוסיפה מררי, "מניעת מתן החיסונים לאסירים ועצורים הנתונים במשמורת שב"ס, אשר מצויים באוכלוסיית סיכון ושיש לחסנם בהתאם לעמדתו המקצועית של משרד הבריאות - אינה מצויה בגדר סמכותו של השר לביטחון פנים".

לבסוף הדגישה המשנה ליועמ"ש כי "משניתנו הנחיות של משרד הבריאות בנושא זה והוקצו במשרד הבריאות מנות החיסון הנדרשות עבור העצורים והאסירים, בדומה לכלל האוכלוסיה - הרי שעל שירות בתי הסוהר לפעול לחיסונם של העצורים והאסירים ללא דיחוי, בכפוף להיערכות הלוגיסטית הנדרשת לשם ביצוע החיסונים".

בתוך כך במשרד הבריאות השיבו לפניית הסנגור הציבורי הארצי יואב ספיר בנושא חיסון האסירים, וכתבו: "יש לחסן אסירים מעל גיל 60. איננו מבינים מדוע הדבר עוד לא בוצע". לשם חיסונם יוקצו 1,600 מנות חיסון.

אוחנה ביטל את טענות המתנגדים ושלח את מתנגדיו להתנגד להחלטתו דרך הקלפי: "יש לכם, ולכל מי שמעוניין בכך, עד יום 4.2.21 להגיש את שמכם באחת מרשימות המועמדים לכנסת, ובמידה ותיבחרו לכנסת ולממשלה, בהחלט תוכלו לעשות כן. עד אז, הואיל והאחריות על כלל הגופים הכפופים למשרד בטחון הפנים מונחת על כתפיי, ואת הדין וחשבון לציבור אתן אני, ולא אתם - החלטתי תעמוד בעינה".

תגובתו המלאה של אוחנה: