כבר בכניסה לבית של הרב גרשון אדלשטיין אי אפשר לפספס: "כאן שומרים על כללי הזהירות מהקורונה". החל מהאלכוג'ל בכניסה ועד לחלוקת הבית לשתי קפסולות. "יש את החלק של הרב, שסגור לקהל ונמצא רק הרב ויש את החלק של הקהל שנכנסים לתפילה ולשיחות שמופרד לגמרי מכל האנשים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאורך כל המגפה, הרב אדלשטיין הוביל קו זהיר ועקבי בניסיון להישמר מהקורונה. הוא היה הראשון שאפשר להתפלל בלי מניין, והראשון לאסור אירוח בליל הסדר. "זו דעתו ההלכתית שצריך להישמר בריאותית, לא החלטה של המדינה", מסרו אנשיו. בימים של התרסה מול המדינה של חלקים במגזר החרדי, ניתן רק להתפלא מהתיאום שלו עם הרשויות. רבים מאנשי משרד הבריאות והרופאים מגיעים תכופות לביתו.

יאיר שרקי בביתו של הרב אדלשטיין (צילום: חדשות 12)
"רבים נפטרו - המחלה מסוכנת" | צילום: חדשות 12

עם תחילת השיעור, הרב מצויד בפתק קטן עליו מופיעות בכתב בלתי מפוענח הנקודות המרכזיות אותן ירצה להעביר: "כבר כמעט שנה שיש מחלה. המחלה נמשכת - המחלה פוגעת. רבים נפטרו גם כן. מחלה מסוכנת. ויש אמצעי זהירות - אם נזהרים אז לא נדבקים. בלי זהירות אפשר להדביק, להידבק, זה מסוכן. זו סכנה ממש".

יאיר שרקי בביתו של הרב אדלשטיין (צילום: חדשות 12)
הרב אדלשטיין - הראשון לאסור אירוח בליל הסדר | צילום: חדשות 12

אחרי ההוראה לשמור על כללי הזהירות הוא מגיע לנקודה הבאה בפתק שלפניו - החיסונים. "זכינו, בעזרת ה', זכינו שיש חיסונים. דבר חדש. זו ישועה גדולה מאוד החיסונים. ואין בזה שום חשש. זו תרופה, תרופה בדוקה ומנוסה, החיסונים האלה".

על אף שהרב אדלשטיין בן ה-97 פחות מוכר לציבור הכללי, מדובר בקול חשוב, מתמיד וצלול שלא תמיד מקבל ביטוי בכל הרעש שנשמע מכל החצרות במגזר החרדי.