פעימת ההקלות הגדולה והמשמעותית נכנסה לתוקפה הבוקר (ראשון), במסגרתה נפתח לציבור הרחב המסחר כולו וכן חדרי הכושר, ההופעות והמלונות נפתחו עבור מחוסנים ומחלימים. מי שעבורם שערי בתי הספר עדיין נשארים סגורים הם תלמידי כיתות ז' עד י' שגם הבוקר לומדים מהבית: "קשה ומעייף מאוד, פשוט קטסטרופה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מיד עם פתיחתו של קניון מלחה הבוקר, החל להצטבר תור בכניסה לחנות "זארה", בחנות "דקלטון" שבתל אביב פתחו את החנות במחיאות כפיים ובקריאות שמחה. רמי פרחי, בעל דוכן למוצרי בית בקניון הדסה עין כרם סיפר: "רק היום אני מתחיל את שנת 2021 בעבודה. אנחנו מצפים לבואם של האנשים ומנקים את כל האבק שהצטבר במהלך התקופה שלא עבדנו. בינתיים אני נערך לפסח ומקווה שנוכל לעבוד גם בפסח". 

הכניסה לזארה בקניון מלחה בירושלים
הכניסה לזארה בקניון מלחה בירושלים
רמי פרחי, בעל דוכן בקניון הדסה עין כרם (צילום: N12)
רמי פרחי, בעל דוכן בקניון הדסה עין כרם | צילום: N12

גם חדרי הכושר נפתחו הבוקר לאחר חודשים שהיו סגורים. ליה פינקלברג-אלבז, בעלת חדר הכושר SkY GYM, סיפרה על תחושותיה הבוקר: "אנחנו נרגשים ושמחים לחזור ולשרת את קהילת הלקוחות שלנו, אך זו שמחה מהולה בעצב ובלבול. מצד אחד, אנחנו בעד חיסונים ומבינים את חשיבותם, מצד שני לא נוכל לשרוד במצב שבו יש לנו 100% מההוצאות עם פוטנציאל של 30% מהלקוחות במקרה הטוב".

"רוב הלקוחות שלנו טרם התחסנו בשני החיסונים, וכואב לנו מאוד להיות הזרוע המבצעת של ממשלת ישראל ללא התחשבות בהפסדים הכבדים שספגנו שנה שלמה", הסבירה בעלת חדר הכושר. "דורשים מאיתנו לבחור בין הרצון שלנו לתת שירות ולעזור למתאמנים שלנו לבין הצורך להאכיל את הילדים שלנו וזו בחירה בלתי אפשרית".

תלמידי החטיבות נשארו בבית: "שכחו מאיתנו"

במקביל לפתיחה הרחבה, שכבות ז' עד י' נותרו ללמוד בבית. "אני כבר התרגלתי לזומים אבל העניין החברתי מפריע לי יותר", סיפרה מעיין אולגין, תלמידת כיתה י' מבת ים, "התלמידים לא מדליקים מצלמות ואין שום אינטרקציה בינינו. ועוד לחשוב שאנחנו שנה ראשונה בתיכון, ולא ראינו בכלל מחצית מהכיתה. נוסף על כך, אנחנו קמים לשגרה מדכאת, קמים דקה לפני הזום עם פיג'מה ישר למסכים לכמה שעות, זה קשה ומתיש".

חלק מהתלמידים החליטו למחות בעקבות ההחלטה לבצע פתיחה רחבה במשק ולא לאפשר להם לחזור לכיתות. תלמידי חטיבת היובל של מבשרת ציון החליטו לפתוח כיתת לימוד בקניון הראל במבשרת כמחאה. כך גם תלמידי שכבת י' וצוות המורים שהתכנסו ללמוד מחוץ לגרנד קניון בבאר שבע.

מחאת תלמידים בקניון (צילום: החדשות12)
מחאת תלמידים בקניון | צילום: החדשות12

אחת מהתלמידות המוחות היא אריאל, תלמידת כיתה י' מחטיבת היובל במבשרת ציון, שהגיעה ללמוד עם חבריה בקניון כמחאה. "אם כולם יכולים לבוא לקניון ולהסתובב בו לא משנה כמה אנשים יש, מה ההבדל שאנחנו נבוא ונלמד בקניון ביחד לבין שנלך לבית ספר?", אמרה אריאל, "בקניונים כמה אנשים שיכולים לבוא יכולים להיכנס. בבית ספר זה מחולק לקפסולות וזה יותר מסודר – ואת זה בכל זאת לא פתחו לנו ופשוט שכחו מאיתנו, לא מדברים איתנו בכלל".

מחאת תלמידים בקניון (צילום: החדשות12)
מחאת תלמידים בקניון | צילום: החדשות12
מחאת תלמידים בקניון (צילום: החדשות12)
מחאת תלמידים בקניון | צילום: החדשות12

מאור טל, תלמיד כיתה י' מבת ים, סיפר: "קשה מאוד עם הזומים עד היום. זה קשה מאוד לקום בבוקר ולהיכנס ישר למערכת של 7 שעות שהכול במחשב, העיניים שלי אדומות כל בוקר בגלל שאני פותח את המחשב על הבוקר, מבחינה חברתית זה קטסטרופה. אי אפשר ליצור קשרים חברתיים, אני לא מכיר את כל הילדים שלא הכרתי לפני, וזה מקשה מאוד כי האינטרקציה החברתית השפיעה גם על הלימודים. זה קשה ומעייף מאוד".

מחאת תלמידים בקניון (צילום: החדשות12)
מחאת תלמידים בקניון | צילום: החדשות12

"אני חושב שצריך לחזור לבית הספר בגלל שכבר אין יותר אינטראקציות חברתיות", שיתף דניאל חסיד תלמיד כיתה י'. "הרבה מאוד אנשים משמינים יותר מהרגיל, יש הרבה יותר מדי זמן מסך - מה שגורם להרבה בעיות כמו בעיות ראייה ודיכאון. גם לדעתי בית זה לא מקום ללמוד בו. בית אמור להיות המקום שבו אתה נח אחרי העבודה או הלימודים. אני מתגעגע לחברים ולשחק בהפסקות, ואחרי היום הלימודים להמשיך לבלות עם חברים מחוץ למסך. אי אפשר ללמוד כל היום מול הזום. לי ולעוד הרבה ילדים יש בעיית קשב וריכוז וקשה לי עם כל הסחות הדעת גם בבית שלי וגם בבית של מורים שהילדים שלהם מפריעים".

דניאל חסיד, תלמיד כיתה י'
דניאל חסיד, תלמיד כיתה י'