כמו זוגות צעירים רבים בישראל המתכננים להרחיב את המשפחה, רנא חדאד ואליאס ח'ליף מחיפה חיפשו לרכוש דירה בעיר. לאכזבתם הרבה, הם גילו שיש בעלי נכסים שפשוט לא מעוניינים למכור את דירתם לזוג ערבי. בפוסט שהעלתה רנא לחשבון הפייסבוק שלה, היא מתארת את התחושות הקשות בעקבות הסירוב שקיבלו: "חיפה 2021 - עדיין רחוקה מלהיות סמל של דו קיום".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רנא היא מנהלת בית מרקחת בשכונה חרדית, אליאס רואה חשבון במקצועו. לפי הפוסט שכתבה, בני הזוג יצרו קשר עם מתווך כדי להתעניין בדירה שמצאה חן בעיניהם. המתווך מצידו השיב כי הדירה נמצאת כבר בתהליך של חתימת חוזה ומכירה. אלא שיום לאחר מכן הם ראו שוב את אותה הדירה ברשת, ופנו למתווך אחר. תשובתו היממה את השניים: "אל תקחו את זה אישית, אבל הדיירים לא מעוניינים למכר לערבים".

עיר תחתית (צילום: עומר קורן )
חיפה - סמל לדו קיום? | צילום: עומר קורן

"לא לוקחים את זה אישית, אבל כן נגעלים מהגזענות שקיימת במדינה הזאת", כתבה רנא בפוסט. "לא יודעת אם זה מצחיק או עצוב כאשר מישהי כמוני ניצבת בפני סיטואציה כזאת, ערבייה שעובדת כמנהלת בית מרקחת בסניף של אוכולסייה חרדית, ועוד כמנהלת בארגון אחר שפועל להעצמת צעירים ישראלים ופלסטינים להובלת שינוי, ומקדם שלום, שוויון חופש וצדק". 

בשיחה עם N12 אמר אליאס: "הרגשה מאוד קשה, מאכזב שעדיין יש גזענות, הכל בשביל בית, רוצים לבנות משפחה, והכל קרה בגלל היותנו ערבים, אתה מרגיש זר". עוד הוסיף: "צריך לעבוד על חינוך ושינוי מהשורש. נמשיך לחפש דירה. חייבים להתעורר שלא הכל בסדר, יודעים שהרוב הוא כן בסדר ובעד חיים משותפים, אבל כשזה קורה בשנת 2021 בחיפה, אז זה מדליק נורה אדומה".

רנא הוסיפה: "כתבתי את הפוסט ממקום קשה ועצוב. כשזה קורה בחיפה זה מפריע, אני נותנת שירות בבית מרקחת לחרדים בלי שום הבדל או חסמים". על גילויי הגזענות אמרה: "אתה חושב שזה קיים אבל לא ראינו את זה. חבל, זה כואב, אבל זאת מציאות".