המגפה הכלכלית: עלייה של ממש נרשמה בחצי השנה האחרונה בשיעור הגנבות מרשתות השיווק, הפארם והמכולות בקרב אנשים שלא גומרים את החודש. ברשתות מכנים אותם "הגנבים החדשים", תופעה עצובה שהלכה והתעצמה ובמסגרתה צעירים, מבוגרים, הורים וילדים שאין להם כסף גונבים מחנויות אוכל ומוצרים בסיסיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אנשים מכניסים קוטג', אנשים מכניסים גבינה לבנה, אנשים לוקחים לחמניות", סיפר אריק דביר, בעל מכולת בתל אביב. "מי שבא ולוקח קוטג' או לוקח גבינה לבנה, אז הוא רעב או שיש לו רעבים בבית. אנשים לוקחים אוכל. אנשים רעבים, מכניסים לתיק זוג מעדנים ועל זוג נוסף משלמים. מילקי זה מותרות, אנשים לוקחים את המינימום - אתה רואה את הבושה בעיניים".

המגפה הכלכלית
"מילקי זה מותרות, אנשים לוקחים את המינימום, אתה רואה את הבושה בעיניים"

המוצר הנגנב ביותר הוא תרכובת מזון לתינוקות, ובאחת מרשתות המוצרים לתינוקות ציינו כי רואים יותר ויותר הורים צעירים שהחלו לגנוב בעקבות המחסור והדוחק שהביאה המגפה הכלכלית. "מישהו נכנס לסניף שלנו בחולון, לקח סימילאק ופשוט התחיל לרוץ", סיפר אוהד סנדלר, מנכ"ל ובעלים של רשת גוד פארם, שהעיד כי השנה מכת הגנבות היא עצומה.

המגפה הכלכלית
המגפה הכלכלית: זינוק בגנבות מחנויות

יהודה (שם בדוי) סיפר על המציאות הקשה: "אם הילד אומר לי: אבא, אני רעב, אני רוצה לאכול, ואני שולח אותו לבקש שתי פרוסות לחם מהשכנה, או דברים כאלה קטנים - זה דבר שמשגע אותי". הוא גם התוודה כי נאלץ לקחת מהסופר אוכל שלא שילם עליו: "לצערי, מצאתי את עצמי הולך לסופר ולוקח דברים בלי לשלם. לוקח לחם, לוקח בשר. הגענו למצב שלא היה בבית לא נייר טואלט, כלום. לא היה לנו כלום בבית".

"אתה מגיע למצב שאתה מבקש מבן אדם פה 5 שקל או פה 7 שקל", אמר יהודה. "אנשים כבר לא עונים לי לטלפונים. מסננים אותי כי אני מבקש כל הזמן כסף. אין לי איך להשיג כסף".

עמותת חסדי נעמי היא עמותת חסד שמסייעת לאלפי משפחות נזקקות באופן קבוע ולאלפי משפחות נוספות בתקופות החגים