N12
פרסומת

בת 60 נהרגה מהתמוטטות קיר סלעים בכניסה למערה

אישה כבת שישים נמצאה ללא רוח חיים לאחר שנלכדה במערה בכפר דמיידה שבגליל • שמונה צוותי הכבאות שהוזעקו למקום פעלו לחילוץ הלכודה, אולם לאחר מספר בדיקות נאלצו צוותי מד"א לקבוע את מותה • מקור האירוע הוא ככל הנראה קריסת  קיר סלעים בכניסה למערה אופקית בעומק של שלושה מטרים, המשמשת כדיר עזים

כרמל ליבמן
ופוראת נאסר - לא להשתמש
פורסם:
הקישור הועתק

אישה בשנות ה-60 לחייה נהרגה היום (ראשון) לאחר שנלכדה מתחת לסלעים שקרסו בכפר דמיידה שבגליל. הדיווח על האירוע התקבל בשעות אחר הצוהריים במוקד 101 של מד"א במרחב אשר. לאחר פעולות חילוץ ממושכות ביצעו החובשים והפרמדיקים בדיקות המנוחה, שבסופם נאלצו לקבוע את מותה.

את מאמצי חילוץ הגופה הובילו כוחות הכבאות וההצלה מתחנה אזורית גליל מרכזי. ממצאי כוחות הכבאות עולה כי מקור האירוע הוא קריסת  קיר סלעים בכניסה למערה אופקית בעומק של שלושה מטרים, המשמשת כדיר עזים. עוד הם מדווחים כי במקום פעלו שמונה צוותים של לוחמי האש, אשר ניסו להגיע ללכודה בעזרת חפירות ובסיוע טרקטור ומחפרון של המועצה המקומית.

חילוץ האישה שנהרגה מהתמוטטות קיר סלעים
חילוץ האישה שנהרגה מהתמוטטות קיר סלעים | צילום: החדשות12, תיעוד מבצעי איחוד הצלה

פרמדיק מד"א, נתי רגב, שהוזעק לזירת האירוע סיפר: "כשהגענו למקום הובילו אותנו לאזור סלעים שקרס וסיפרו לנו שאישה לכודה מתחת. ניסינו ליצור איתה קשר אבל לא הייתה גישה והדבר לא היה אפשרי".

עוד הוא הוסיף כי "לאחר פעולות חילוץ ממושכות של כוחות של הכיבוי ופיקוד העורף היא חולצה כשהיא מחוסרת הכרה עם פגיעה רב ערכתית קשה מאוד, ביצענו בדיקות רפואיות אבל היא הייתה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותה במקום".

סגן מפקד מחוז צפון תת טפסר יאיר אלקיים מסר: "מדובר באירוע של קריסת קרקע גלישת אדמה וסלעים לחצר של בית באזור דיר ומערה. מתשאול ראשוני וסריקה הבנו שיש לכודה. ביצענו סריקה בתוך ומעלה המערה. בסריקה הראשונה לא זיהינו אותה. לאחר סריקה יסודית זיהינו את הלכודה - בעבודת ידיים ובכלים ידניים הצלחנו לחלץ אותה מהסלע והעברנו אותה למד"א לטיפול ראשוני".