בשנים האחרונות נבנו ברחבי הארץ עשרות מגדלי מגורים. בימים אלה נמצאים בשלבי בנייה שונים כ-200 מגדלי מגורים, כל אחד מהם מעל 30 קומות, שמצטרפים לשלל הפרויקטים הגדולים שכבר ניבנו בשנים האחרונות באשדוד, בת ים, נתניה, פתח תקווה, ראשון לציון ועוד. אפילו בירושלים הקדושה, שהבנייה לגובה הייתה תמיד אסורה בה. ישראל משנה לגמרי את פניה – ומותחת אותם לגובה.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר קצת יותר מ-10 שנים מתחילת האכלוס שלה, חזרנו אל שכונת המגדלים הראשונה בישראל המוכרת גם כ"פארק צמרת" או "דובאי הקטנה". זו השכונה שמוכרת לרובכם מהנסיעה בנתיבי איילון ושלא ניתן להתעלם ממנה. או שמשתאים או שחושקים או שסולדים. "האנלוגיה המתבקשת – זה דובאי הקטנה", אמר אוהד דנוס, שמאי מקרקעין. "פלסטיק, בטון, הכל נורא יפה ונורא נקי. פיתוח סביבתי מושלם של המאה ה-21. אבל אין נשמה, חסר את הנשמה של העיר".

אבנר ישר, אחד האדריכלים שבונה במתחם היוקרתי, הסביר כי "החלום הישראלי של הבית עם הגג האדום והעץ ליד, זה מקסים. אבל בחלום הזה לא ראו שכדי לראות את זה בערב אתה צריך לנסוע שעתיים מהעבודה הביתה ואתה לא רואה את זה בבוקר כי אתה יוצא לפני הזריחה, כדי לא לעמוד בפקקים. אז החלום הזה מתעדכן".

שכונת פארק צמרת. השנה נסגרו בה 10 – 15 עסקות יוקרה (צילום: יחסי ציבור)
"שיעור בנדל"ן שאפשר ללמוד אותו". שכונת פארק צמרת בתל אביב | צילום: יחסי ציבור

יש מגזר מסוים שממש אוהב את תרבות הדיור כאן. פעם גרו כאן דמויות כמו אבנר הררי, שזכה בתואר "המחסל מספר 1". שכן אחר היה העבריין המנוח בן כהן, שאיבד את רגלו כשמכוניתו התפוצצה בצומת הקרוב. איתן חייא המסוכן, נהג לזמן בעלי עסקים לדירתו שבקומה ה-30, ולדרוש מהם סכומי עתק. הנוף מעבר למעקה המרפסת היה מאוד משכנע.

"הושבתי פה הרבה מאוד שוטרים בתצפיות", מספר סנ"צ (בדימוס) עו"ד נסים דאודי-דור, ראש מפלג תשאול לשעבר בימ"ר תל אביב. "המשטרה שכרה דירות יוקרה, עמדה עם אמצעים, שכבה פה הרבה שעות במארבים ובתצפיות".

אתר בנייה בכניסה לעיר (צילום: Yuri Dondish, shutterstock)
טרנד שהתפשט בכל הארץ. אתר בנייה של מגדלי מגורים באשקלון | צילום: Yuri Dondish, shutterstock

"דובאי הקטנה" שוכנת בין נתיבי איילון, דרך נמיר ודרך ההלכה. אז איך אי התנועה הזה הפך לשכונת יוקרה? "זה שיעור בנדל"ן שאפשר ללמוד אותו וללמד אותו", מסביר שמאי המקרקעין אוהד דנוס. "יזם אחד, בשם הרצל חבס, גאון. הוא לקח פיסת אדמה על אחד הצמתים הכי ראשיים במדינה, שאף אחד לא רצה לגעת בה, הביא את פיליפ סטארק ועשה פה מיתוג מטורף לשכונה שלמה".

המעצב הצרפתי פיליפ סטארק זכה לתהילת עולם בזכות מסחטת לימונים. היזם הרצל חבס בזמין את סטארק לעצב את החללים הציבוריים ואת הדירות בשני המגדלים הראשונים בפארק צמרת, מגדלי YOO. המגדלים, שהפכו מיד ללהיט, הזניקו את כל השכונה עמוסת המגדלים קדימה.