יממה אחרי שטבע בשלולית שנקוותה על הג'קוזי בביתו, הרופאים נאלצו לקבוע היום (חמישי) את מותו של הפעוט בן השנתיים מגבעת זאב. אמש פנה אביו בסרטון לציבור וביקש להתפלל לשלומו לאחר שאושפז במצב קשה מאוד. בהודעת בית החולים נכתב: "לצערינו, למרות מאמצי הצוות הרפואי, בחצות הלילה נקבע מותו של הפעוט אשר פונה אל חדר המיון ילדים כשהוא במצב קשה ומחוסר הכרה לאחר טביעה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מחקירה ראשונית של האירוע עלה כי הפעוט ככל הנראה מעד לתוך שלולית שנקוותה על היריעה שכיסתה את הג'קוזי שנמצא בחצר בית הוריו. כוחות מד"א שהגיעו למקום ביצעו בפעוט פעולות החייאה במשך דקות ארוכות ופינו אותו לבית החולים במצב קשה מאוד לאחר שהצליחו להחזיר לו את הדופק.

"כשהגענו למקום הוציאו אלינו את הפעוט שהיה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. סיפרו לנו שהוא שהה כמה דקות מתחת למים", סיפר משה חמד, חובש רפואת חירום במד"א. "מיד התחלנו לבצע בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים, הנשמות ומתן תרופות. כאשר חזר הדופק, העלינו אותו לניידת הטיפול הנמרץ ופינינו אותו לביה"ח כשהוא מורדם ומונשם במצב קשה ולא יציב".

מרדכי לב-טוב, אביו של התינוק דביר בן השנתיים, ביקש אמש מהציבור להתפלל על חייו: "אני מבקש מכל בנות ישראל - מי שיכולה לקבל על עצמה מצווה ללכת למקווה, לאחר שהבן שלי נפצע במים. הוא בא אלינו אחרי שש שנים כמתנה, עכשיו זה עניין של חיים ומוות. בבקשה תעשו הכול".

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מותו של דביר הוא המקרה הראשון ב-2021 של מוות בטביעה של פעוט. בחמש השנים האחרונות (2021-2016) טבעו למוות 100 ילדים, מתוכם 10 טבעו למוות בשנת 2020. כשליש ממקרי הטביעה בשנים האחרונות התרחשו בבית ובסביבתו.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מסרה: "אנחנו שולחים ניחומים למשפחה. נהוג לחשוב שהבית הוא המקום הבטוח ביותר לילדים, במיוחד בסגר - אבל מרבית תאונות הילדים מתרחשות בבית. רק בשבועות האחרונים שמענו על שני מקרים של פעוטות שטבעו באמבטיה והיום פעוט איבד את חייו בשלולית שנקוותה על כיסוי הבריכה. חשוב להבין שפעוט יכול לטבוע גם במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים. ילדים נמשכים למים, אך בגלל שמרכז הכובד נמצא בפלג הגוף העליון, הם נוטים ליפול למים עם הפנים קדימה. ברגע שהפה והאף שלהם מכוסים במים, הם במצב טביעה ואינה יכולים להתריע שהם בסכנה או לצעוק לעזרה. בתוך דקות בודדות הם עלולים לאבד את חייהם. אנחנו קוראים להורים אל תגידו לי זה לא יקרה - בסביבת מים לא משאירים את הילדים ללא השגחה אפילו לרגע. מרוקנים אמבטיות, דליים וכל מאגר מים אחר מיד בתום השימוש".