שר ירושלים והמורשת רפי פרץ הכריז היום (שני) על השקת פרויקט "המלחמה בשוד העתיקות באתרי המורשת ביהודה ושומרון", פרי שיתוף הפעולה עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. במסגרת התוכנית תוגבר האכיפה וישוקמו אתרים שכבר נפגעו ועלותה מוערכת ב-24 מיליון שקל למשך שלוש שנים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתחום שטחי C, שנמצאים בשליטה ביטחונית ואזרחית ישראלית, דווח בשבועות האחרונים על גל גניבות מכ-3,000 אתרי עתיקות ידועים. בשנים האחרונות חלה עליה דרמתית בהיקף הפגיעה ובהרס העתיקות באזור, כמו גם חפירות בתחום אתרי עתיקות בידי חוליות מאורגנות או בודדים. עוד דווח למשטרה על בנייה בלתי חוקית של פלסטינים בתוך אתרי עתיקות ואף על הכשרת קרקעות לחקלאות.

השקת פרויקט "המלחמה בשוד העתיקות ביהודה ושומרון" (צילום: רועי חדי)
צילום: רועי חדי

״הפלסטינים לא מוותרים על המקום הזה – וזה לא במקרה", הדגיש השר פרץ. "הם יודעים שכאן ההוכחה לחיבור שלנו לרגבי האדמה ולמולדת. יש פה מלחמה על המורשת ועל הזהות שלנו. היום אנחנו עומדים פה ואומרים – די. הגיע העת להשיב מלחמה. אנחנו שמים לזה סוף".

על פי ראש מועצת שומרון, לפני כחודשיים הכריזו ברשות הפלסטינית על הגן הלאומי שומרון העתיקה כאתר מורשת פלסטיני. דגן אמר כי מהמקום נשדדים באופן קבוע ממצאים ארכיאולוגים נדירים: "זוהי מלחמה של כל בן תרבות על הנכסים ההיסטוריים של עם ישראל. הרשות הפלסטינית זיהתה וואקום. היא לא רק מנכסת לעצמה נכסים היסטוריים לאומים, אלא גם נותנת יד להריסת שרידי הארכיאולוגיה והמורשת היהודית".